13 november 2019 – Bijeenkomst Publieksacademie VEGRO “Mantelzorg. Blij dat jij er bent” en waardeer de mantelzorger met een bloemetje

Wist jij dat er 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland zijn?

Een grote groep mensen levert dus regelmatig zorg aan hun ouders, partner, buren of kennissen.

Op woensdag 13 november organiseert Vegro daarom de Publieksacademie ‘Mantelzorg. Blij dat jij er bent’. Deze gratis informatieavond wordt georganiseerd in SPOT/De Oosterpoort in Groningen.

Ook kunt u een mantelzorger waarderen met een bloemetje in de periode 12 oktober t/m 12 november.

Op de bijeenkomst komen vragen als aan de orde:

Wat is mantelzorg precies?
Wat doet een mantelzorger?
Waar kan een mantelzorger naartoe met vragen of zorgen?
Zorgt de mantelzorger wel voor zichzelf?
Hoe ziet de toekomst van de mantelzorg eruit?
En hoe sluit professionele zorg aan op mantelzorg?
Welke kennis en vaardigheden zijn belangrijk in de taakverdeling en communicatie tussen zorgprofessional en mantelzorger?
Mantelzorg begint met wat extra aandacht

Even een kop koffie drinken, boodschappen doen, mee naar het ziekenhuis, een wasje draaien en de administratie bijhouden. Naar verloop van tijd kan de hoeveelheid mantelzorg die een naaste levert, behoorlijk oplopen. Wanneer de zorg toeneemt is dat vaak het moment dat de mantelzorger aan de bel trekt.

Waardering voor de mantelzorger – een bloemetje voor de mantelzorger
Mantelzorgers vinden het heel normaal om voor een directe naaste te zorgen of even te helpen als het wat minder gaat. Vragen om waardering, dat doen ze niet zo snel. Elke mantelzorg verdient het weleens om in het zonnetje gezet te worden. In het kader van deze Publieksacademie over Mantelzorg geeft VEGRO van 12 oktober t/m 12 november elke dag een bloemetje aan een mantelzorger. Het enige wat u heeft te doen is een formulier met adresgegevens invullen op https://www.vegro.nl/inschrijfformulier/bloemetje

Programma
Op de website van Vegro staat de actuele informatie. Er komen verschillende sprekers en is er echt aandacht voor de mantelzorger. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan jonge mantelzorgers.

Aanmelding, datum en locatie
Meld je nu aan voor de Publieksacademie ‘Mantelzorg. Blij dat jij er bent’ op https://www.vegro.nl/inschrijfformulier
Publieksacademie: ‘Mantelzorg. Blij dat jij er bent!’
Locatie: De Oosterpoort – SPOT, Groningen
Datum: woensdag 13 november
Tijd: 19.00 – 22.30 uur
De toegang is gratis

Over Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen
Bij Vegro vinden we het belangrijk dat je op een verstandige manier aan je gezondheid werkt. Jong of oud, gezond of met een beperking – iedereen kan gezond leven. Als het aan ons ligt, maken we je leven zo comfortabel mogelijk en houd je zelf de regie over je gezondheid.
Daarom zijn de gratis Publieksacademies zo belangrijk voor ons: we delen graag onze kennis over gezondheid en gezond blijven met jou. Met het thema Mantelzorg willen we blijk geven van onze waardering voor de vele mantelzorgers in ons land. Bovendien hebben we informatie voor je, die je handig kunt toepassen bij het leveren van mantelzorg of professionele zorg.
Vegro is een Expertisecentrum voor Hulpmiddelen. Met een landelijke dekking aan winkels en uitleenpunten, een webwinkel en meerdere distributiecentra voor de uitleen, verkoop en verhuur van verpleegartikelen en hulpmiddelen. Hulpmiddelen en verpleegartikelen zijn een essentieel onderdeel in het zorgverleningsproces. Meer info met ook de hulpmiddelen en de vestigingen op https://www.vegro.nl/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.