Activiteiten Breinbieb in november 2019 tot 19 maart 2020

Overzicht van de komende activiteiten die de komende maanden georganiseerd worden in het kader van het BreinBieb project in Forum Bibliotheek de Wijert.
BreinBieb is een project gericht op mensen met geheugenproblemen, lichte dementieklachten en mantelzorgers en bestaat uit een collectie voorlichtingsmaterialen en spellen ter activering van het geheugen. Er zijn BreinBiebs in Forum Bibliotheek De Wijert, bibliotheek Hoogezand en bibliotheek Delfzijl. Het project is mogelijk gemaakt vanuit een provinciale innovatiesubsidie.
ACTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2019
Donderdag 21 november, 19 december,  16 januari  en 19 maart 2020 – Spellenochtend BreinBieb in Forum bibliotheek De Wijert
Op donderdag 21 november, 19 december,  16 januari  en 19 maart 2020 is er van
10.30-11.30 uur een spellenochtend in Forum bibliotheek De Wijert, Van Ketwich Verschuurlaan 100.
Onder begeleiding kan men met elkaar spellen spelen  uit de BreinBiebcollectie van Bibliotheek De Wijert. Het is bekend dat het spelen van spellen goed is voor het fit houden van het geheugen. Men kan kennismaken met quizzen, memoryspellen of puzzels Iedereen is deze ochtend welkom maar mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers zijn speciaal uitgenodigd.
De toegang tot deze ochtend is gratis. Opgave is gewenst maar niet verplicht en is mogelijk door een mail te sturen naar m.hopma@groningerforum.nl t.a.v. Marieke Hopma.
http://www.groningerforum.nl/breinbieb
Donderdag 7 november 2019BreinBieb Workshop Levensboek maken in Forum bibliotheek De Wijert
Op donderdag 7 november komt Roelie Otter van 10.30-11.30 uur een workshop “Van levensverhaal tot levensboek” verzorgen in Forum bibliotheek De Wijert. Zij vertelt hoe je van een levensverhaal een mooi levensboek kunt maken. Met veel voorbeeldmateriaal geeft ze tal van ideeën hoe je dit vorm kunt geven. Iedere geïnteresseerde is welkom!
De toegang tot deze ochtend is gratis. Opgave is gewenst maar niet verplicht en is mogelijk door een mail te sturen naar m.hopma@groningerforum.nl t.a.v. Marieke Hopma.
Donderdag 12 december – BreinBieb Workshop Communiceren met mensen met dementie in Forum bibliotheek De Wijert
Op donderdag 12 december geven studenten logopedie van de Hanzehogeschool van
10.30-11.30 uur een workshop over het communiceren met mensen die dementieklachten hebben in Forum bibliotheek De Wijert. Wat doe je als iemand niet op een woord kan komen? Of juist niet begrijpt wat je wil zeggen? Er worden praktische tips gegeven over het verbeteren van de communicatie. Ook is er gelegenheid om actief te oefenen.
Deze workshop is geschikt voor mantelzorgers en mensen met lichte dementieklachten.
Ook vrienden, kennissen, familie en mantelzorgers zijn welkom.
De toegang tot deze ochtend is gratis. Opgave is gewenst maar niet verplicht en is mogelijk door een mail te sturen naar m.hopma@groningerforum.nl t.a.v. Marieke Hopma.
http://www.groningerforum.nl/breinbieb
BREINBIEB – Hoe fit is jouw geheugen?
Wil jij je brein in goede conditie houden? Heb jij of ken jij mensen in je omgeving met lichte dementieverschijnselen of ben jij mantelzorger? Dan is BreinBieb wat voor jou.
Wat vind je in de BreinBieb?
De BreinBieb-kast staat in de bibliotheek De Wijert. Je vindt er boeken met informatie, ervaringsverhalen, romans, dvd’s, tijdschriften en spellen zoals memory, puzzels en quizzen
die helpen het geheugen in goede conditie te houden. En je mag alles lenen!
Doe je mee? – Activiteiten
Elke eerste donderdag van de maand zijn er gratis activiteiten in de bibliotheek. Over leuke thema’s, zoals het begrijpen en het ‘fit houden’ van het brein, tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Welk thema er aan bod komt vind je op: groningerforum.nl/breinbieb
Donderdag 7 november          10:30 – 11:30 uur
Donderdag 12 december         10:30 – 11:30 uur (2e do v/d maand)
Donderdag 6 februari 2020   10.30 – 11.30 uur
Donderdag 5 maart 2020       10.30 – 11.30 uur
Iedere derde donderdag van de maand zijn er gratis spelochtenden. Spellen spelen is goed voor het geheugen, maar ook heel gezellig!
Do 21 november
Do 19 december
Do 16 januari 2020
Do 19 maart 2020
*In schoolvakanties vinden er in principe geen activiteiten en spelochtenden plaats
Meer info?  
De BreinBieb-kast staat in de Forum bibliotheek De Wijert.
Heb je vragen of wil je advies over BreinBieb?
Mail naar m.hopma@forum.nl t.a.v. Marieke Hopma
Info op http://www.groningerforum.nl/breinbieb 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.