Alzheimer Café Winsum e.o. “Herken dementie” – Donderdag 21 oktober 2021

Op deze avond is Jellie de Roo onze gast, zij is casemanager dementie. Met haar gaan we in gesprek over de signalen die er zijn wanneer iemand mogelijk dementie heeft. Moet je je bijv. zorgen maken dat je dementie krijgt wanneer je merkt dat je geheugen achteruitgaat?
Ook merk je soms aan iemand anders dat hij of zij achteruitgaat. Bij wat voor veranderingen zou er sprake kunnen zijn van dementie? Waaraan kun je merken dat iemand geheugenproblemen heeft en welke veranderingen in het gedrag komen voor? Wanneer je bij iemand deze signalen opmerkt, wat kun je dan vervolgens doen? Op welke manier kun je iemand helpen en hoe ga je om met iemand met dementie? En waarbij kan de casemanager dementie ondersteuning bieden?

Hoewel we het liefst willen dat iedereen vrijblijvend binnen kan lopen en aan kan schuiven, is het nodig dat we dat voorlopig anders doen. Omdat we aan een maximaal aantal mensen gebonden zijn, is het nodig dat u zich als bezoeker aanmeldt. Dat kan op de volgende manieren:
• via email: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl
• telefonisch: 0595-442728 of 06-10581182 (Korrie Stevens).
Bij aanmelding graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen, en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent als de bijeenkomst onverhoopt toch geannuleerd moet worden.

De tafels en stoelen zijn zo neergezet dat de fysieke onderlinge afstand voldoende is. We begeleiden u naar een geschikte plaats. Een mondmasker is niet verplicht maar mag natuurlijk wel gedragen worden. We houden onderling 1,5 afstand van elkaar.
Bij gezondheidsklachten die passen bij Covid-19 blijft u natuurlijk thuis. Het is prettig wanneer u zich dan even afmeldt

We kijken er naar uit om weer samen te kunnen zijn.

Donderdag 21 oktober bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.
Erik de Jong
E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.