Dinsdag 12 november – Pekela – DAG VAN DE MANTELZORG – High tea en bijeenkomst omgaan met verlies

Dinsdag 12 november wordt er door welzijnsorganisatie de Badde aandacht besteed aan de landelijke Mantelzorg dag. Aanmelding kan tot 31 oktober 2019.
Aanmelding – Graag opgeven, dit kan tot 31 oktober 2019  telnr. 0597-645000 of balie@debadde.nl  of bij de balie van de Binding tot 11.00 uur.

Mantelzorg een benaming die veel mensen die dit werk doen niet echt zo benoemd willen zien.  Mantelzorg het overkomt je, een partner, een ouder of een kind dat ineens, of jarenlang al langdurige zorg nodig heeft. Ook al krijgen zij zorg van welzijnsorganisaties of zorgorganisaties zonder de Mantelzorger zou de druk op welzijn en zorgorganisaties nog groter zijn dan die nu is.

Dagelijks staan 4 miljoen inwoners van Nederland, soms dag en nacht,  klaar voor een ouder, partner, kind, buur of een familielid.  Van die 4 miljoen bieden 61.0000 mantelzorgers hulp voor een langere periode:  langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week.

1 op de 10 Mantelzorgers geeft aan zwaar belast te zijn, 5 op de 6 mantelzorgers heeft naast deze zorg een betaalde baan.   43% van de alle mantelzorgers is de centrale of belangrijkste verzorger van de hulpbehoevende.
De dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd als uiting van dankbaarheid naar deze groep inwoners van Nederland/Pekela realiserende dat dit maar een klein gebaar is naar deze belangrijke groep inwoners van Nederland.


Middag programma
Locatie Dollard College:  H. Hindersstraat 5, Oude Pekela

13.30 uur – Binnenkomst
13.45 uur – Welkom door de wethouder de heer Busemann
14.00 uur – High tea omlijnd door aanwezigheid goochelaar
15.00 uur – Samen zingen met de Sixties
15.45 uur – Afsluiting

Avondprogramma
Locatie de Binding:  Sportlaan 4,  Oude Pekela

18.30 uur – Binnenkomst
18.45 uur – Welkom en uitleg van de avond
19.00 uur – Alberta Kuil, Troost en Meer:  Diagnose van dementie, een ongeneselijke of een lichamelijke/geestelijke ziekte geeft het gevoel van verlies. Het is belangrijk voor de Mantelzorger goed                        voor zichzelf te blijven zorgen en het verlies een plek te geven. Hoe ga je om met het verdriet als je partner, kind, vader of moeder niet meer de ‘ oude’  is/wordt ?
19.30 uur – Wat doet tuinieren met je geest en is het een manier om te ontspannen?
20.00 uur – Gezamenlijk koffie / thee drinken
20.15 uur – Hoe kan je leren om op creatieve manier om te gaan met verlies ?
21.00 uur – Afsluiting.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.