Dinsdag 17 december 2019 – Mantelzorgbijeenkomst “Als je naaste niet meer beter wordt…”

Als je voor iemand zorgt die niet meer beter kan worden, komt er veel op je af. Soms heeft iemand nog een langere levensverwachting, maar soms heeft iemand ook nog maar kort te leven. Vaak staat je leven op z’n kop. Je hebt veel te verwerken en te doen, zowel emotioneel als praktisch, zoals het regelen van zaken als hulp en ondersteuning. Misschien wil je alleen of met je naaste eens met iemand praten over de situatie waar je in zit. Of wil je weten welke hulp en ondersteuning er mogelijk is en waar die te vinden is.

Het steunpunt mantelzorg Appingedam van de SW&D heeft dinsdag 17 december Leen Kaldenberg van De Schutse in Appingedam uitgenodigd om met mantelzorgers in gesprek te gaan over wat er allemaal op je af komt als je naaste (partner, ouder, kind of ander familielid of goede vriend) niet meer beter wordt.

Hij is coördinator bij de Schutse en neemt waarschijnlijk één van de vrijwilligers van de Schutse mee en iemand van een thuiszorgorganisatie.
De Schutse biedt vrijwillige palliatieve en terminale zorg, zowel in de thuissituatie als in het Hospice in Appingedam.

Ook werkt De Schutse samen met een thuiszorgorganisatie die zorg kan geven in de laatste levensfase. U krijgt informatie van Leen Kaldenberg en de mensen die hij meeneemt, maar u kunt ook vragen stellen en uw ervaringen bespreken en delen. Natuurlijk is er ook weer voldoende ruimte om in gesprek te gaan met andere mantelzorgers.

Wanneer en waar
Dinsdag 17 december 2019
Van 13.30 uur (inloop vanaf 13.15 uur) tot uiterlijk 15.30 uur
Bij de ASWA, Burgemeester Klauckelaan 16 in Appingedam

U bent dinsdag 17 december van harte welkom.
Het is altijd prettig als u zich van tevoren aan wilt melden. Dat kan telefonisch: 0597-650 787 of via de e-mail: m.vinkenborg@s-w-d.nl . Maar u bent ook welkom als u zich niet aan heeft kunnen aanmelden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.