Donderdag 15 september 2022: Alzheimer Café Winsum e.o. Het “niet pluis”-gevoel; de eerste signalen van dementie?

Bij het ouder worden treden veranderingen op. Enerzijds zeggen we dat “wijsheid met de jaren komt”, anderzijds zeggen we “ouderdom komt met gebreken”. Vaak is het een hele kunst om met de lichamelijke ongemakken om te gaan. In de huidige snel veranderende maatschappij heb je als oudere ook vaak het gevoel het niet meer bij te kunnen benen, waardoor het met de wijsheid ook nogal tegenvalt.

De vraag kan ontstaan of iets normaal is bij het ouder worden, of dat er mogelijk meer aan de hand is. We spreken van een niet pluis gevoel wanneer er klachten of problemen zijn, maar we niet goed weten wat er aan de hand is. Er kunnen veel redenen zijn waardoor een niet pluis gevoel ontstaat. Vergeetachtigheid is normaal bij het ouder worden, maar wanneer zou het een beginnende dementie kunnen zijn? Hoe kom je daar achter?

We gaan daarover in gesprek met Ineke Wolters en Dieuwke Verelst, beiden werkzaam bij TSN thuiszorg. We bespreken met hen het niet pluis gevoel, de mogelijke oorzaken en welke stappen men kan zetten om er wat aan te doen.

Donderdag 15 september bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

Namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.
Erik de Jong
E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.