Film – een dag uit het leven van mevrouw Visser met dementie

Verhalen van mensen zelf i.p.v. beleidsnota’s over mensen ! Een heel mooie film gaat over mevrouw Visser; een dag uit haar leven van opstaan tot weer naar bed gaan. Zie hoe het haar en haar familie vergaat !
Eén van de highlights tijdens de opening op 24 januari 2019 van het Alzheimer Centrum Groningen was de première van de film over een dag uit het leven van mevrouw Visser en de onderzoekers van het Alzheimer Centrum Groningen. Kirsten Rijpma, Rosan Van der Schoot, Jihyun Suh en Rianne van der Wier maakten deze prachtige film. Zij studeren aan de Hanzehogeschool Groningen en maakten deze film voor de minor Medialism.
Een dag in het leven van mevrouw Visser en haar familie en kennissen wordt gevolgd. Mevrouw Visser woont nu in Huize Wezup, een woonvorm en dagbesteding voor mensen met dementie in Drenthe. Daarnaast komen onderzoekers, verbonden aan het Alzheimer Centrum Groningen, aan het woord.

Kijk de film op YOU-Tube
https://www.youtube.com/watch?v=wfEkX83qJF8&feature=youtu.be

Meer verhalen en filmpjes van en over mensen met dementie en hun mantelzorgers op https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/dementie/verhalen-van-mensen-zelf/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.