Herbergier Assen – Bent u op zoek naar een warm thuis voor uw naaste met dementie?

Herbergier Assen is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met dementie liefdevolle zorg, aandacht en nabijheid ervaren. Het pand staat midden in de groene woonwijk Noorderpark, met een nieuw gezondheidscentrum aan de overkant. Er zijn goede voorzieningen in de buurt en het centrum en centraal station liggen dichtbij.

De indeling
Mensen die ten gevolge van hun geheugenproblemen niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen, kunnen in onze Herbergier het leven voortzetten zoals ze gewend zijn. De medewerkers proberen om echt in contact te komen met de bewoners en te versterken wat ze nog wel kunnen, met respect voor iemands eigenheid en waardigheid.

Er zijn 17 appartementen die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Ieder appartement is voorzien van een fraaie PVC-vloer en eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Er zijn 3 appartementen beschikbaar voor echtparen die beide een indicatie voor zorg nodig hebben. Er is een gemeenschappelijke eetkamer met een open keuken en een smaakvolle zitkamer.

Net als alle Herbergiers, is er een open deurenbeleid. De bewoners kunnen in principe gaan en staan waar ze willen, vrijheid en eigen regie is een groot goed.

Kosten voor zorg en wonen
De bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Voor de aanvraag van een Wlz-indicatie kunt u hulp krijgen van een casemanager dementie, cliëntondersteuner of mantelzorgmakelaar.
De zorgkosten worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). De huisvestings- en verblijfskosten zoals de maaltijden, schoonmaken en wassen van de kleding worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar wat betreft plek, grootte en prijs.

Appartement vrij in Herbergier Assen ( september 2023)
In de nieuwe Herbergier in Assen zijn nog appartementen beschikbaar. Heeft u interesse over het wonen in Herbergier Assen? Neem dan contact op met Marianne Grimberg 06-38414511 of marianne@assen.herbergier.nl .

Wil je werken waar betrokkenheid en aandacht centraal staan?
Op zoek naar een nieuwe uitdaging als Verzorgende IG, Helpende waarbij oprechte aandacht en welzijn van de bewoner nog voorop staat? Stuur een gemotiveerder sollicitatiebrief met CV naar marianne@assen.herbergier.nl

Meer informatie en contactgegevens op de website https://www.herbergier.nl/assen

De zorgondernemers
Marianne Grimberg en John Smit zijn de zorgondernemers van Herbergier Assen. John heeft een achtergrond als (wijk)verpleegkundige met veel ervaring in de ouderenzorg. Marianne heeft als leerkracht speciaal onderwijs veel ervaring in observeren, coördineren en coachen.

Als zorgondernemers wonen zij in de Herbergier waardoor zij goed op de hoogte zijn van het leven in en om de Herbergier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.