Oktober – Maand van de mentor – Twee weken lang radiospotjes

Campagnemaand in teken van werving mentoren
Sommige mensen kunnen door ziekte of beperking niet goed zelfstandig beslissen over hun zorg en welzijn. Een mentor kan dan uitkomst bieden: iemand die helpt om de regie over het eigen leven te houden. Zaterdag 1 oktober start de jaarlijkse Maand van de Mentor om nieuwe mentoren te werven én de bestaande mentoren in het zonnetje te zetten.

Maand van de Mentor
De Maand van de Mentor beoogt voornamelijk mentoren te werven, maar heeft tegelijkertijd tot doel de bestaande mentoren in het zonnetje te zetten. Het is een initiatief van de regionale stichtingen Mentorschap en de landelijke vereniging Mentorschap Nederland samen.
Zaterdag 1 oktober start Mentorschap Nederland met een radiocampagne. Op NPO Radio 2, NPO Radio 4 en NPO Radio 5 zijn de radiospotjes gedurende twee weken te horen. Hierin roept mentor Dirk de Gelder vrijwilligers op om mentor te worden. In een ander spotje vertelt cliënte Anja wat haar mentor Saskia voor haar betekent.
“Het idee is dat de radiocampagne mensen enthousiasmeert om zich te verdiepen in het mentorschap en zich aan te melden als vrijwilliger. Een dankbare rol, want hun inzet maakt het verschil voor kwetsbare mensen”, zegt Xandra Leuverink.
Om de huidige groep vrijwilligers in het zonnetje te zetten organiseren de regionale stichtingen Mentorschap verschillende feestelijke activiteiten. Enkele stichtingen kiezen ervoor extra verdiepingsbijeenkomsten aan te bieden om de kennis van mentoren nog meer te verrijken.

Mentorschap Nederland
Mentorschap Nederland is de vereniging van elf regionale stichtingen Mentorschap, die samen landelijk dekkend mentorschap bieden op basis van vrijwillige inzet. De coördinatoren werven en trainen vrijwilligers, koppelen hen aan cliënten en geven ondersteuning bij de uitoefening van het mentorschap. De mentoren worden met zorg gekoppeld aan hun cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij het welbevinden van hun cliënt goed volgen en voor hen opkomen.

Meer weten over Mentorschap of mentor worden? Kijk op https://www.mentorschap.nl/algemeen/maand-van-de-mentor-2022

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.