’s Heeren Loo Opmaat Bedum start crowdfunding cradle voor contact met dementerende mensen met een verstandelijke beperking

We zijn ons er niet altijd bewust van maar ook bij mensen die al een verstandelijke beperking hebben kan dementie ontstaan. Ook specifieke aanpassingen voor mensen met dementie die ook een verstandelijke handicap hebben en deze acties dragen bij een voor mensen met dementievriendelijke samenleving. Ook zij kunnen langer meedoen!

’s Heeren Loo Opmaat in Bedum is gestart met een crowdfundingsactie voor de aanschaf van een zeer innovatief zorginstrument voor haar cliënten: de CRDL (cradle).
De CRDL (cradle) is een soort instrument dat aanraking omzet in geluid of muziek. „Het is voor ons een hele goede manier om contact te kunnen maken met onze dementerende cliënten,” vertelt Helma Wiersema, manager zorg. „De CRDL zorgt voor verbondenheid en begrip, waardoor de wereld weer een stukje veiliger voelt voor onze cliënten.”

Het is heel erg moeilijk om contact te krijgen met iemand met dementie die in zijn of haar eigen wereld leeft. Dit is vaak heel pijnlijk voor de familie en zorgverleners. De CRDL maakt het echter mogelijk om weer contact te krijgen. Als twee personen het instrument aanraken, zorgt dit voor geluid en daardoor voor een connectie tussen die personen.

De CRDL kost €4.779,50. ’s Heeren Loo doneert de helft op voorwaarde dat de locatie in Bedum zelf de andere helft ophaalt. Via platform ‘Geef om Zorg’ is daarom een crowdfundingsactie gestart.

De bewoners en begeleiding gaan de komende maanden via diverse acties zelf geld inzamelen. Zo bakken en verkopen ze kniepertjes, schrijven ze sponsoren en fondsen aan en demonstreren ze de CRDL aan familie en andere belangstellenden. Ook kan er rechtstreeks gedoneerd worden op de crowdfundingspagina https://geefomzorg.nl/nl/projects/crdl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.