Twee subsidieoproepen open voor lokale netwerken rondom thuiswonende ouderen – ZonMW

Het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) heeft twee subsidieoproepen opengesteld.

Als u deel uitmaakt van een lokaal netwerk van professionals dat een samenhangend aanbod van welzijn, ondersteuning en zorg voor thuiswonende ouderen biedt en uw netwerk verder wilt ontwikkelen, dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Afhankelijk van de fase waarin uw netwerk zich bevindt, kunt u een Ontwikkelsubsidie (fase I) of een Uitwerkingssubsidie (fase II) aanvragen.

Ontwikkelsubsidie – fase I
Met de ‘Ontwikkelsubsidie lokale netwerken samenhangende ouderenzorg – fase I’ kunt u met hulp van een externe adviseur uw netwerk verder ontwikkelen en verstevigen. Door meer inzicht te verkrijgen in de huidige situatie en de omgeving van uw netwerk, kunt u het aanbod van welzijn, ondersteuning en zorg nog beter laten aansluiten bij uw situatie en  de behoeften en wensen van ouderen in het werkgebied. Zo kunnen zij, met de juiste hulp, langer thuis blijven wonen.
Voor wie, voorwaarden en indieningstermijn
Het is een voorwaarde dat uw lokale netwerk al enige tijd samenwerkt en huisartsen- en wijkverpleegkundige zorg biedt (of dit wil gaan doen). Het netwerk wil de samenwerking professionaliseren en eventueel uitbreiden. Kijk voor de mogelijkheden en andere voorwaarden in de subsidieoproep. Een aanvraag voor een Ontwikkelsubsidie bedraagt maximaal € 17.500,- en heeft een looptijd van maximaal 4 maanden. U kunt uw aanvraag tot 31 december 2019 doorlopend indienen op het moment dat uw netwerk daar klaar voor is. Ingediende aanvragen zullen zo spoedig mogelijk worden beoordeeld, waarna u een bericht ontvangt over het besluit.

Uitwerkingssubsidie – fase II
Met de ‘Uitwerkingssubsidie lokale netwerken samenhangende ouderenzorg – fase II’ kan uw netwerk zich verder ontwikkelen en verbeteren door samen met een actieonderzoeker aan de slag te gaan met specifieke thema’s en praktijkleren. Uw netwerk wil zich verder ontwikkelen op procesniveau en op inhoudelijk niveau en – samen met een actieonderzoeker – het zorg- en ondersteuningsaanbod verder verbeteren door inhoudelijke onderwerpen uit te werken.
Voor wie, voorwaarden en indieningstermijn
Het is een voorwaarde dat uw netwerk al enige tijd samenwerkt en huisartsenzorg en wijkverpleegkundige zorg biedt. De coördinatie van het netwerk is belegd en mocht het nodig zijn dan is uitbreiding van uw netwerk een belangrijk streven gedurende dit project. Kijk voor de mogelijkheden en andere voorwaarden in de subsidieoproep.
Een aanvraag voor een Uitwerkingssubsidie bedraagt maximaal € 49.500,- en heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 15 oktober 2019.

Meer informatie
Bron ZonMW – 20 september 2019 – Meer over het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning, de subsidieoproepen en andere informatie vindt u op https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/ouderen/programmas/programma-detail/programma-langdurige-zorg/t/subsidiemogelijkheden-lokale-netwerken-samenhangende-ouderenzorg-in-het-kort/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.