Vindt u het belangrijk dat mensen met dementie en hun mantelzorgers de juiste ondersteuning krijgen? Doe dan mee!

Wij ook! Daarom is in samenwerking met de Gedragsgenerator en Project Natalie een onderzoek gestart om het welbevinden van mantelzorgers van mensen met dementie te bevorderen. Dit zal tevens een positieve weerslag hebben op het welzijn van de persoon met dementie.
Uit onderzoek blijkt dat het stigma op dementie invloed heeft op het tijdig stellen van een hulpvraag en het inschakelen van ondersteuning. Gebeurt dit te laat? Dan heeft dat een nadelig effect op het welbevinden van de mantelzorger.

Doel van het onderzoek

De studie onderzoekt of het verminderen van de invloed van het stigma op dementie een positief effect heeft op het tijdig inschakelen van hulp. Het onderzoek analyseert hiervoor de invloed van het stigma op mantelzorgers en kijkt hoe dit verminderd kan worden.

Met de verzamelde gegevens willen we een instrument ontwerpen dat het tijdig inschakelen van ondersteuning en hulp aanmoedigt, om zo het algehele gevoel van welbevinden te bevorderen.

Deelnemers gezocht

Zonder de mantelzorgers kan dit onderzoek niet plaatsvinden. De kennis en ervaring van de mantelzorgers zijn de sleutel tot het kunnen ontwerpen van een goed instrument.
Daarom zijn wij op zoek naar mensen die mantelzorger zijn of zijn geweest voor iemand met dementie.
Heeft u interesse om deel te nemen aan het onderzoek middels een eenmalige afspraak of een langdurige samenwerking? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande contactgegevens.

Bent u geen mantelzorger (geweest), maar bent u als professional of vrijwilliger wel betrokken bij mensen met dementie? Dan komen wij ook graag in contact met u.

Contactinformatie
Rosita Kostwinder
Bel of stuur een bericht via Whatsapp of SMS: 06-38386186
Email: rosita.kostwinder@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.