Webinar Platform Pouwer – Preventie 9 april 2021 van 10.00 – 11.30 uur Het tweede webinar van Platform Pouwer in 2021 staat in het teken van preventie. Samen op weg naar een gezonde samenleving!

Tijdens het webinar zullen dit keer de leden van de Ouderendelegatie Drenthe/Overijssel diverse bijdragen leveren onder de titel: “Maak je dromen waar”. Wat zijn de drijfveren van deze actieve ouderen rond preventie? Het is een thema dat in steeds meer beleidsnota’s wordt genoemd, maar nog onvoldoende is uitgewerkt.

Preventie is veel meer dan het voorkomen van ziekte. Wat vinden ouderen belangrijk? Hoe zien zij gezondheid en hoe blijf je fit?
Er komt tijdens dit webinar een waaier aan onderwerpen aan de orde zoals: democratisch participeren, je talent afstoffen, intergenerationeel leren en drempels overwinnen.
Fons van der Lucht is lector Healthy Ageing and Public Health bij de Hanzehogeschool Groningen en tevens werkzaam als programmacoördinator bij het RIVM. Fons van der Lucht zal ingaan op de noodzaak van preventie, iets wat hij een vak apart noemt. Voorkomen is beter dan verzorgen, dus werk samen met ouderen en betuttel mensen niet.

Rond preventie is het belangrijk om rekening te houden met diversiteit, over de juiste informatie te beschikken en een goede situatie creëren waarin gezonde keuzes gemaakt kunnen worden. Hierin is nog een lange weg te gaan, en daarin neemt Fons van der Lucht de aanwezigen mee.
Net als tijdens de eerdere webinars is er gelegenheid tot het stellen van vragen via de chat, en zullen wij ons best doen om een zo aantrekkelijk mogelijk webinar voor u te organiseren met betrokken sprekers en enthousiaste presentaties.
Zij hopen u op 9 april online te verwelkomen.


Aanmelden?
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag deelnemen? Via deze knop kunt u zich aanmelden voor het webinar. Aanmelden webinar Preventie – Platform Pouwer via https://www.platformpouwer.nl/agenda Bij vragen kunt u contact opnemen via pouwer@zorginnovatieforum.nl of 050 800 3245.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.