Website en zorgloket MiddelSoam geopend – Middelstum – 14 maart 2019

Al weer een zorgzaam dorp in de Provincie Groningen ! In de zomer 2017 kwam het bericht dat woonzorginstelling het Hippolytushoes in Middelstum zou gaan sluiten. Hierop richten een groep van 10 inwoners van Middelstum, allen actief binnen diverse verenigingen en organisaties in het dorp, een initiatiefgroep op met als doelstelling een oplossing te vinden om het Hippolytushoes open te houden en te blijvend te bestemmen voor ouderenzorg, in samenwerking met de verschillende kerkgemeenschappen in Middelstum en de stichting Dorpsbelangen.
Tijdens de eerste algemene ledenvergadering van de Dorpscoöperatie MiddelSoam in Vita Nova in Middelstum zijn de website en het dorpsloket feestelijk geopend.
Het dorpsloket, inmiddels al een maand actief vanuit het Hippolytushoes, is telefonisch, via e-mail maar op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur ook te bezoeken. De medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden of hulpvragen te helpen oplossen via hun database met inmiddels al zo’n 125 vrijwilligers, een aantal dat nog wekelijks groeit.
De werkgroep ontmoeten heeft in kaart gebracht welke activiteiten er regulier in het dorp plaats vinden en de info in een mooie flyer samengebracht, die binnenkort huis aan huis verspreid wordt.
Meer info op https://middelsoam.nl/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.