Zorgproject Wedde valt in de prijzen – Niet over ouderen maar samen met ouderen voor langer zelfstandig wonen.

De genomineerden van de Appeltjes van Oranje 2019 zijn bekend! Tijdens een spannende finaledag zijn de 12 genomineerden voor de Appeltjes van Oranje bekendgemaakt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 23 mei 2019 een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

Stichting Wedde dat ’t lukt motiveert inwoners uit Wedde, Veelerveen en Vriescheloo elkaar te helpen om de leefbaarheid in de dorpen te behouden.

Mensen langer zelfstandig laten wonen. Dat is het doel van Wedde dat ‘t lukt. Dorpsbewoners die hulp nodig hebben, krijgen steun van hun buurtgenoten. Maar liefst 110 inwoners doen graag vrijwillig iets voor een ander. De een maait het gras, de ander doet boodschappen met een oudere, weer een ander helpt met de taal of met de administratie.
De vrijwilligers hebben alle vrijheid om aan te geven wat ze willen doen en hoe vaak. Dit maakt het makkelijk om iets voor een ander te betekenen. Soms wordt een vrijwilliger hulpvrager en een hulpvrager vrijwilliger.

Het fijne is dat er tussen de vrijwilligers en de hulpvragers hele warme vriendschappen ontstaan.

Door de samenwerking tussen de huisarts, het dorp en de dorpsondersteuner kunnen de mensen langer zelfstandig thuis wonen. Bovendien weten de dorpsgenoten dat ze geholpen worden en ontstaan er iedere keer weer mooie vriendschappen.

Meer informatie over het Oranjefonds op https://www.oranjefonds.nl/ en over Wedde dat het lukt op http://www.huisartsenpraktijkwedde.nl/wedde-dat-t-lukt/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.