20 februari 2020 – Alzheimer Café Winsum – “Openheid over dementie”

De laatste tijd is er in toenemende mate aandacht voor het onderwerp dementie. Toch blijkt het vaak nog wel moeilijk om hierover open te zijn. Wanneer je dementie hebt kun je bang zijn om iets verkeerd te doen. Daarom zeg of doe je soms maar liever niets en trek je je terug. Een gevoel van schaamte kan hierbij een rol spelen en de neiging is dan ook vaak groot om te zeggen dat er niets aan de hand is. Voor iemand met dementie of zijn of haar familielid zijn er vaak allerlei redenen om het stil te houden.

Deze avond spreken we met Elles Blom over openheid over dementie. Met haar gaan we in gesprek over hoe je de schroom kunt overwinnen en wat openheid je kan opleveren.

Elles Blom is psycholoog bij het Alzheimer Centrum van het UMCG en daarnaast zit ze in het bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Groningen.

Donderdag 20 februari bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.
Mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeente Het Hogeland en daarbuiten zijn van harte welkom.
U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

De werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o. – E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.