26 januari 2020 – Groningen – Meet-up Moeder aan de Lijn – Verandert mijn leven als ik zorg voor jou?

Heb je de meet-up vorig jaar gemist?
Goed nieuws: WeHelpen, Humanitas Groningen Stad, Stichting Platform Hattinga Verschure en New Amsterdam Film Company nodigen je nogmaals harte uit voor de meet-up Moeder aan de Lijn  – Verandert mijn leven als ik zorg voor jou? op 26 januari 2020.
De bijeenkomst is voor iedereen die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma gaan we onder leiding van host Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nou je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is.
Hoe doe jij dat, waarom en wat betekent het voor jouw leven? Wat heb je nodig, en wie kunnen jou daarbij helpen? En andersom: wie kun jij inspireren met jouw kennis en ervaringen?
Locatie en tijd
Zondag 26 januari 2020 – van 14.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur – napraten met een drankje en hapje)
MFC De Mellenhorst – Waterhuizerweg 36 in Haren.
Aanmelding en meer informatie
Kijk op https://moederaandelijn.nl/groningen
De documentaire
Moeder aan de lijn is een intiem perspectief op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten.
De Volkskrant: ‘De documentaire Moeder aan de lijn is een monument voor elke mantelzorger’.
‘Dan moet je nu gewoon luisteren naar mij, ik moest ook altijd naar jou luisteren!’ Moeder weigert om op te staan terwijl Carin haar naar het ziekenhuis moet brengen. Na het zoveelste ‘nee’ verliest Carin haar geduld. De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie hun verhouding? Naast hun eigen gezin en drukke levens zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De verzuchting ‘Het is toch mijn moeder’ geeft aan hoe diep het verantwoordelijkheidsgevoel zit.
En terwijl zij wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen hun moeders steeds meer grip op het leven. De rollen van ouder en kind draaien op deze manier genadeloos om in deze observerende en met vlagen pijnlijke documentaire. De dochters brengen een deel van hun werk¬ en privéleven tot een halt, om er voor hun moeders te zijn en dreigen zichzelf weg te cijferen. Terwijl het zorgen in deze fase ook mooi en waardevol kan zijn.
Meer info op https://moederaandelijn.nl/de-documentaire

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.