Alzheimercafé Westerkwartier – dinsdag 10 september 2019 – Wondere wereld van dementie

Het Alzheimercafé Leek organiseert in het nieuwe seizoen 2019-2020 zijn eerste bijeenkomst.

Deze wordt gehouden op dinsdagavond 10 september 2019 vanaf 19.30 uur in het dienstencentrum “de Schutse”, Oldenoert 32 te Leek.

De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Het thema van de avond is: “de wonderlijke wereld van dementie”

Gespreksleider Ton Colenberg ontvangt deze avond Doede Veltman. Hij is werkzaam als specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts).

Deze eerste avond van het nieuwe seizoen krijgt u informatie over het ontstaan en herkennen van dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body Dementie en Frontotemporale Dementie. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: diagnosestelling, verschillende soorten dementie, lichamelijke en geestelijke gevolgen, behandeling, genezing enz. Na de pauze is er volop gelegenheid voor het stellen van uw vragen.

Er zijn mogelijkheden van (aangepast) vervoer waarmee u van huis gehaald kunt worden en weer thuis gebracht kunt worden voor een vaste prijs van € 2,– per keer.
Wanneer u de zorg heeft over een partner met dementie, die niet mee kan het café  kunnen vrijwilligers van “voor ik vergeet” tijdelijk de zorg overnemen.
Voor meer informatie kan men wenden tot het informatieloket van “de Schutse”, tel. 0594-512334. Het is iedere werkdag bereikbaar van 09.00 – 16.30 uur.
Bron en informatie (27 aug 2019) – www.mantelzorgwesterkwartier.nl/westerkwartier

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.