Beweeggids activiteiten voor mensen met dementie – Kenniscentrum Sport

Kenniscentrum Sport heeft samen met Professor Erik Scherder en onderzoeksgroep ‘Laat je brein niet indutten’ een digitale beweeggids gemaakt.


Speciaal voor begeleiders en verzorgers van ouderen met dementie.
Bewegen voor ouderen met dementie is ontzettend belangrijk. Erik Scherder legt uit waarom en bewegingsagoog Myron Hamming vertelt hoe je dat kunt doen.

De Beweeggids

De beweeggids geeft handvatten om ouderen met dementie op verschillende manieren te stimuleren meer te bewegen.
Bewegen heeft namelijk een positief effect op de kwaliteit van leven en op de zelfredzaamheid van ouderen. Met kleine beweegmomentjes is er heel wat meer beweging in de dag te krijgen.
Professor Erik Scherder en bewegingsagoog Myron Hamming vertellen hier meer over. Wil je eerst meer lezen waarom bewegen zo belangrijk is, lees dan het artikel het effect van bewegen op dementie  op https://www.allesoversport.nl/artikel/het-effect-van-sport-en-bewegen-op-dementie-bij-ouderen/  en kijk op https://youtu.be/zbjBRUmuN58

De beweeggids bestaat uit verschillende beweegmodules met een uitleg van Erik Scherder en instructies voor de oefeningen van bewegingsagoog Myron Hamming. De verschillende modules zijn makkelijk los van elkaar te bekijken en te gebruiken.
De beweeggids kan gebruikt worden door iedereen die te maken heeft met ouderen met dementie. In de zorg, bij de verpleging, door vrijwilligers en door mensen die een familielid met dementie hebben. Een beweegopleiding is niet nodig om de oefeningen en tips toe te kunnen passen. Naast de beweegmodules vind je aanvullende informatie over bewegen en dementie.
Deze beweeggids bestaat uit verschillende beweegmodules. Zo kan jij als verzorger of begeleider een beweegprogramma samenstellen dat bij jou en de deelnemer(s) past. De thema’s van de beweegmodules worden toegelicht door professor Eric Scherder.

Klik op de beweegmodule die je interessant vindt en ga aan de slag op https://tools.kenniscentrumsport.nl/bewegen-dementie/hoofdstuk/kies-je-beweegprogramma/  Bron Kenniscentrum Sport ( 17 september 2019) Lees meer in Beweegactiviteiten voor mensen met dementie – Kenniscentrum Sport en op https://www.kenniscentrumsport.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.