Blijf bij de les – Een leven lang leren – Ontmoeting tussen jong en oud, leren en samen koken en eten – 22 mei 2019

Een leven lang leren stimuleert een gezond brein en een gezond brein verkleint te kans op dementie zoals Alzheimer. Zo dacht een 5-tal studenten van de Hanzehogeschool ook! De studenten volgen de Minor Eventmanagement. Nadine den Heijer, Sander Huiskes, Melissa Silvester, Danique Scheich en Lex Slaghekke organiseren daarom het evenement: ‘Blijf bij de les’ waarin verschillende doelgroepen de interactie met elkaar aangaan om van en met elkaar te leren.

Projectleider Lex Slaghekke: “Wie kan er tegenwoordig nog een gehaktbal maken zoals oma dat kan? En welke oma weet er nou meer van socialmedia dan wij?”. Zo begon het projectteam met nadenken hoe tof het zou zijn om een evenement te organiseren waarin de doelgroepen dit van elkaar kunnen leren.
Tijdens ‘Blijf bij de les’ zullen er verschillende workshops aangeboden worden. Kunt u niet zo goed koken? Dan hebben zij een kookworkshop waarin jongeren kunnen leren van de ouderen en natuurlijk andersom.

Weet u nu nog niet zo veel van de hedendaagse technologieën en vindt u ‘student aan huis’ toch net iets te spannend? Dan hebben zij voor u verschillende technologieworkshops over het gebruiken van GPS, wat zijn de gevaren van het internet en het gebruik van socialmedia. Uiteraard is er genoeg ruimte om gezellig een spelletje te spelen en te genieten van de zelfgemaakte gerechten.

Datum, tijd, locatie en aanmelding
Op woensdagmiddag 22 mei van 13:00 tot ongeveer 17:00 zal ‘Blijf bij de les’ plaatsvinden op het Alfacollege Kluiverboom aan de Kluiverboom 3 in Groningen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze Facebookpagina: ‘Blijf bij de les’ of kunt u mailen naar: blijfbijdeles2019@gmail.com . Wilt u zich meteen inschrijven stuur dan een mail naar dit e-mailadres en zij u zien graag op 22 mei!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.