Conferentie “Mantelzorg doe je niet alleen” – 30 maart 2023 – Samenwerken aan geluk voor mantelzorgers

Mantelzorg en mantelzorgers hebben een grote maatschappelijke waarde. Zij vinden het heel gewoon om te zorgen voor hun naaste of buur. Maar als ze dat niet doen of uitvallen, moeten dure professionals de zorg overnemen.

Kortom: mantelzorgers zijn goud waard!

Wat hebben mantelzorgers nodig om – ook in de toekomst – op een prettige manier zorg te kunnen blijven geven? Op 30 maart willen we met elkaar ervaringen delen, informeren, inspireren en verbinden! Wat gaat goed, wat kan beter? Dat horen we natuurlijk vooral graag van mantelzorgers zelf!

Sprekers en workshops
Aan het woord komen onder andere een ervaringsdeskundige mantelzorger, MantelzorgNL, steunpunten mantelzorg, de Slimotheek Groningen en ervaren trainers/workshopleiders Maria Grijpma en Joke van Raalte. Dagvoorzitter is Erjen Derks.

Workshops
Workshop 1: Hoe kan samenwerking in de driehoek ‘zorgvrager – mantelzorger – professional’ de mantelzorger ondersteunen?
Workshop 2: Wat kan de mantelzorger zelf doen om in balans te blijven?
Workshop 3: Hoe kunnen technische/digitale hulpmiddelen de mantelzorger ontlasten?
Workshop 4: Wat kunnen organisaties doen om de mantelzorger te ondersteunen?

Voor wie?
De conferentie is voor mantelzorgers, zorgvragers, zorgprofessionals, steunpunten mantelzorg, beleidsmedewerkers en bestuurders van gemeenten, provincie en zorginstellingen.

Datum en locatie
Donderdag 30 maart 2023
Van 13.30 – 17.00 uur
In Hanze Plaza, Protonstraat 16 in Groningen

Aanmelding
De definitieve uitnodiging volgt in februari. Maar je kunt je nu al aanmelden. Mail hiervoor naar Arnolda Messchendorp, arnolda.messchendorp@sphv.nl

Platform Hattinga Verschure
Platform Hattinga Verschure behartigt de collectieve belangen van mantelzorgers in de provincie Groningen. We informeren, luisteren naar je ervaringen, horen waar jij als mantelzorger tegenaan loopt en wat je nodig hebt. Daarover gaan we in gesprek met gemeenten en anderen, bijvoorbeeld zorgaanbieders. Zo werken we samen met alle betrokkenen aan een betere positie en goede ondersteuning voor mantelzorgers in onze provincie. Meer info op https://sphv.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.