Regiotafel Groningen – 29 maart 2023 – Wonen in de laatste levensfase

Er zijn veel problemen op de woningmarkt; een woningtekort, geen passende woonvormen en hoge prijzen. Voor ouderen is het thema wonen erg belangrijk. Daarom bracht de Raad van Ouderen halverwege 2020 al een advies over zelfstandig wonen uit. Tijdens deze Regiotafel staat wonen in de laatste levensfase centraal.
Een regiotafel over de wensen, behoeften en mogelijkheden rond wonen in de laatste levensfase
Wat zijn de wensen en behoeften van ouderen voor wonen in de laatste levensfase? Is er vanuit de woningbouw aandacht voor ouderen? En hoe zit het met nieuwe woonvormen? Daarover hoort u alles tijdens deze Regiotafel. Daarnaast leert u meer over wonen in de laatste levensfase en het belang van een goede voorbereiding hierop.

Het programma
1. Coen van den Heuvel van de Raad van Ouderen en Platform Pouwer vertelt over het nieuwe advies ‘Langer zelfstandig wonen met passende zorg’.
2. Carla Terhell van Nijestee Groningen neemt ons mee in de aandacht die er is voor ouderen vanuit de woningbouw.
3. Wouter van de Kolk vertelt over het ontwikkelen van nieuwe woonvormen voor ouderen waarbij initiatieven van inwoners ondersteund worden. Kijk alvast even op https://www.westers.nl/zowillenwijwonen-website
4. Jacqueline Tijhaar van Netwerken Palliatieve Zorg en Ans Stoker van Denktank 60+ en Platform Pouwer vertellen over het belang van vroegtijdig voorbereiden op (wonen in) de laatste levensfase.
5. Bert Kolk is namens het Ouderennetwerk Groningen/Friesland van Platform Pouwer aan het woord formele en informele zorg in relatie tot wonen in de laatste levensfase.

Naaste deze interessante sprekers, is er voldoende ruimte voor ontmoeting en kennisdeling. Onze Regiotafels worden bezocht door een mooie mix van ouderen en professionals, allen met hart voor het laten horen van de stem van ouderen!

Tijd en locatie
29 maart van 14:00 tot 16:00 in het Clockhuys, Brinkhorst 3, Haren

Aanmelden
Komt u ook naar deze Regiotafel op 29 maart? Dan kunt u zich aanmelden via https://www.platformpouwer.nl/agenda-item?id=26

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.