De theatervoorstelling Dag Mama over omgaan met dementie – speciaal gemaakt voor een breed publiek in Groningen op 1 november 2018

Let’s Gro is een inspiratiefestival over de toekomst van de gemeente Groningen en zijn omgeving. Samen denken en dromen over hoe de toekomst van Groningen zou kunnen zijn en elkaar laten zien wat er nu al in Groningen gebeurt en wat wij samen voor elkaar kunnen krijgen in de nabije toekomst.

Daarbij ook aandacht voor mensen met dementie. Groningen kiest voor een bijzondere manier om haar gemeenschap mee te nemen in de wereld van dementie. Op 1 november haalt zij DAG MAMA naar de stad, de veelgeprezen voorstelling over omgaan met dementie.
De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Haar dochter zoekt naar manieren om hiermee om te gaan. In haar moeders kamertje in het verpleeghuis komen de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samen. Dit blijkt niet eenvoudig.
De makers van de voorstelling zijn gepromoveerde ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. De gemeente Groningen, Humanitas en WIJ Groningen willen op deze manier laten zien hoe je ook gewoon op straat en in de supermarkt dementie herkent en ermee om kunt gaan. Er valt een wereld te winnen als we weten welk gedrag wel en niet helpt.
Meer informatie en aanmelden: https://letsgro.nl/programma/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.