Digitale stamtafel en digitaal naoberschap als inzet tegen eenzaamheid in Midden Groningen en Delfzijl

Communicatie, informatie, ontmoeting kan ook met een digitale stamtafel. We weten al met elkaar te communiceren via Skype, een tablet van Compaan – Gemaakt voor mensen die het lastig vinden om met een gewone computer of tablet te werken – , een GroepsApp of andere digitale hulpmiddelen.

Ook het regelen van klussen voor elkaar kan met elkaar in een digitale stamtafel. Lees meer over de initiatieven in Midden Groningen en Delfzijl in Digitale stamtafel en digitaal naoberschap als inzet tegen eenzaamheid in Midden Groningen en Delfzijl

Blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven voor en door mensen met dementie in Groningen.

Met eigen regie en ook met domotica is dat goed mogelijk. Mensen met dementie hebben dezelfde behoeften als alle mensen. Ze willen de draad van hun leven – ondanks de ontwrichtingen – oppakken met hun dierbaren. En als mens worden behandeld. Daarbij ook “hun ding blijven doen”. Blijven wonen in de eigen woning waarin zij zich thuis voelen.
Deel blijven nemen aan het maatschappelijk leven. Waar nodig ondersteund met zorg totdat het thuis echt niet meer gaat. Hoe kunt u langer thuis blijven wonen; hoe zit de sociale kaart in elkaar; welke activiteiten zijn er voor mensen met dementie; en, wat als het niet langer thuis gaat, wat dan? En, wat als na beginnende dementie u zelf niet meer kunt overzien hoe u bepaalde zaken geregeld wilt hebben. Wat betekent dat voor mijn financiën?

Naast praktische informatie ook enige achtergrondinformatie en beleidsontwikkelingen op
https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/wonen-welzijn-activiteiten-zorg/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.