Dinsdag 21 september 2021 – Alzheimer Café Groningen – Mantelzorg en dementie

Nu de vakantieperiode voorbij is start ook het AC Groningen weer met de Live Ontmoetingsavond van het Alzheimer Café conform de richtlijnen CORONA , tot max. 30 personen.
Dinsdag 21 september is extra speciaal omdat het dan ook Wereld Alzheimer Dag is.
Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van een lezing door Ingrid Keestra. Zij heeft de gids “Mantelzorger der liefde” geschreven en “Het mantelzorger alfabet” en vertelt vanuit haar eigen ervaringen als mantelzorger.
Net als altijd wordt er gezorgd voor een bakkie koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje.

Opgave
Graag willen zij weten of u komt en kunt u zich per mail opgeven of tel. opgeven. gocpaddepoel@gmail.com of 050-5752220.

Waar
t Alzheimer Café vindt plaats in BERNLEF (buurtrestaurant ‘het huis van de wijk’) aan de VENUSLAAN 2 Groningen. Daar staat de deur open.

Tijd en aanvang
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.
Het programma start om 19.30 en eindigt om 21.30 uur.

Meer info
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
het ontmoetingscentrum 050 – 5752220

Zorg voor thuisblijvend familielid
Wanneer uw dementerend familielid thuisblijft en u wilt hem/haar niet
alleen laten, dan kunt u een beroep doen op een ervaren vrijwilliger van
Humanitas: 050 – 3126000

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd met medewerking van Team 290, Humanitas, ZINN, TSN-thuiszorg, Dignis Lentis en Zorggroep Groningen.

Over het Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Tijdens iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal.
De bijeenkomst begint met een interview met een (ervarings-) deskundige of de vertoning van een film, het bespreken van een boek, etc. Dit duurt ongeveer een half uur. In de pauze is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar napraten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.