Dinsdag 5 november 2019 – Haren – Themabijeenkomst Psychisch fitter – Wat kun je als mantelzorger doen om zelf in balans te blijven?

Mantelzorg een benaming die veel mensen die dit werk doen niet echt zo benoemd willen zien.  Mantelzorg het overkomt je, een partner, een ouder of een kind dat ineens, of jarenlang al langdurige zorg nodig heeft. Wie bewaakt de grenzen, de balans tussen geven en nemen, tussen moeten en kunnen? Hoe lang houdt de mantelzorger dit nog vol? Waar vindt hij of zij de broodnodige steun en waardering? De mantel der liefde kan soms zwaar wegen.
Spreker – Wycher van den Bremen preventiemedewerker van Lentis.
Locatie – “Nije Cruys” – Kerklaan 5 te Haren
Datum en tijd – dinsdag 5 november 2019 – van 13.30 – 15.30 uur

Mantelzorgondersteuning vanuit Torion
Torion ondersteunt de mantelzorger.

Want die verzorgt vanuit liefde, voor voldoening, om iets voor de ander te betekenen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Wie goed zorgt voor een ander, zorgt vaak minder goed voor zichzelf. Wie bewaakt de grenzen, de balans tussen geven en nemen, tussen moeten en kunnen? Hoe lang houdt de mantelzorger dit nog vol? Waar vindt hij of zij de broodnodige steun en waardering? De mantel der liefde kan soms zwaar wegen. En lang niet alles toedekken. Bij Torion kunt u in gesprek over de belasting die dit meebrengt. Daar zit iemand met begrip en ervaring. Iemand om naar het verhaal te luisteren, aanvullende zorg te regelen, steun te bieden, belangen te behartigen of begeleiding te regelen. Meer informatie op https://www.torion.nl/home/mantelzorgers/

Dagelijks staan 4 miljoen inwoners van Nederland, soms dag en nacht klaar.
Klaar voor een ouder, partner, kind, buur of een familielid.  Van die 4 miljoen bieden 61.0000 mantelzorgers hulp voor een langere periode:  langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week.
1 op de 10 Mantelzorgers geeft aan zwaar belast te zijn, 5 op de 6 mantelzorgers heeft naast deze zorg een betaalde baan.   43% van de alle mantelzorgers is de centrale of belangrijkste verzorger van de hulpbehoevende.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.