Doe mee met een onderzoek om de ondersteuning van 65-plussers en mantelzorgers te verbeteren

Bent u 65 jaar of ouder? En krijgt u thuis weleens hulp of zorg van iemand uit uw omgeving? Veel 65-plussers krijgen weleens hulp van iemand uit hun omgeving. Dit noemen we ook wel mantelzorg. Krijgt u ook wel eens hulp? Bijvoorbeeld van uw partner, kinderen, vrienden, buren of familie? Dan willen we u graag vragen om mee te doen aan ons onderzoek.
Soms hebben mantelzorgers zelf ook wat hulp en ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat ze naast de hulp die zij geven ook betaald werk hebben. Zij vragen dan bijvoorbeeld of iemand wat hulptaken van hen kan overnemen. Of zij gebruiken technologie die hen helpt om de hulp ook op afstand te kunnen geven. Het is belangrijk dat de ondersteuning die de mantelzorger inzet, ook past bij uw wensen. Wat zou u er bijvoorbeeld van vinden als iemand anders wat zorgtaken van uw mantelzorger zou overnemen? En wat zou u ervan vinden als uw mantelzorger voorstelt om camera’s op te hangen in uw huis, om een oogje in het zeil te kunnen houden?

Om de vragenlijst direct in te vullen op uw computer, ga naar:
https://www.formdesk.com/rivm/HulpOmgeving
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Over het onderzoek
Eline Vos doet vanuit het RIVM onderzoek naar ondersteuning voor werkende mantelzorgers. Eline wil graag in contact komen met mensen (van 65 jaar of ouder) die mantelzorg ontvangen en van hen horen wat zij belangrijk vinden. In dit onderzoek gaat het over mensen van 65 jaar of ouder in den brede, dus niet specifiek over mensen met dementie.
Ontvangt u liever een papieren vragenlijst? Of meer informatie? Neem contact op met onderzoeker Eline Vos Telefoonnummer: 06 50154288 | e- mail: eline.vos.02@rivm.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.