Donderdag 16 september – Alzheimer Café Winsum e.o. – Contact en verbinding in coronatijd

De werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o. nodigt u van harte uit voor deze bijeenkomst.
De laatste bijeenkomst van het Alzheimer Café in Winsum ligt ver achter ons. Gelukkig kunnen zij het café stap voor stap weer openen. Dit doen zij onder voorbehoud op donderdag 16 september 2021.
Deze eerste avond staat in het teken van contact en verbinding.
Er is ruimte om naar elkaars ervaringsverhalen te luisteren en ideeën uit te wisselen. Wat miste u bijvoorbeeld toen er geen Alzheimer Café mogelijk was? Welke nieuwe manieren van contact en verbinding heeft u in die periode zelf mogelijk ontdekt?

Aanmelding vooraf nodig
Hoewel zij het liefst willen dat iedereen vrijblijvend binnen kan lopen en aan kan schuiven, is het nodig dat zij dat voorlopig anders doen. Omdat zij aan een maximaal aantal mensen gebonden zijn, is het nodig dat u zich als bezoeker aanmeldt. Dat kan op de volgende manieren:
via email: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl
telefonisch: 05965-442728 of 06-10581182 (Korrie Stevens).
Bij aanmelding graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen, en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent als de bijeenkomst onverhoopt toch geannuleerd moet worden.

De tafels en stoelen zijn zo neergezet dat de fysieke onderlinge afstand voldoende is. Zij begeleiden u naar een geschikte plaats. Een mondmasker is niet verplicht maar mag natuurlijk wel gedragen worden. Zij houden onderling 1,5 afstand van elkaar.
Bij gezondheidsklachten die passen bij Covid-19 blijft u natuurlijk thuis. Het is prettig wanneer u zich dan even afmeldt

Aanvang en locatie
Donderdag 16 september bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.
Van harte welkom namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.
E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

Over het Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Tijdens iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal.
De bijeenkomst begint met een interview met een (ervarings-) deskundige of de vertoning van een film, het bespreken van een boek, etc. Dit duurt ongeveer een half uur. In de pauze is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar napraten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.