Donderdag 17 november 2022 – Alzheimer Café Winsum e.o. “Omgaan met dementie?”

Op 17 november is de Gedragsgenerator te gast in het Alzheimer café. De Gedragsgenerator bestaat uit Ina Holtrop en Wycher van den Bremen. Zij maken gedrag zichtbaar, ze spelen in korte sketches situaties na die zich voor kunnen doen wanneer iemand hinder ondervindt van dementie. Ze gaan lastige situaties niet uit de weg. Kant en klare oplossingen zijn er niet. Uitproberen, doen wat werkt, leren van ervaringen, dat is belangrijk. Praktische situaties die mensen in hun dagelijkse leven tegenkomen en die ze misschien wat lastig vinden. Die probeert de Gedragsgenerator te spelen en dit doen ze natuurlijk met respect naar de persoon en met humor. Humor is hierbij erg belangrijk want juist door het gebruik hiervan worden zware onderwerpen makkelijker bespreekbaar. Wanneer niet alles rozengeur en maneschijn is, is gebruik van humor, genieten van mooie momenten, samen lachen om onverwachte gebeurtenissen verschrikkelijk belangrijk. Dat zal gedurende de avond allemaal voorbijkomen.

Hoewel we het liefst willen dat iedereen vrijblijvend binnen kan lopen en aan kan schuiven, is het nodig dat we dat voorlopig anders doen. Omdat we door de locatie aan een maximaal aantal mensen gebonden zijn, is het nodig dat u zich als bezoeker aanmeldt. Dat kan op de volgende manieren:
• via email: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl
• telefonisch: 0595-442728 of 06-10581182 (Korrie Stevens).
Bij aanmelding graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen, en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent als de bijeenkomst onverhoopt toch geannuleerd moet worden.

De tafels en stoelen zijn zo neergezet dat de fysieke onderlinge afstand voldoende is. We begeleiden u naar een geschikte plaats. Een mondmasker is niet verplicht maar mag natuurlijk wel gedragen worden. We houden onderling 1,5 afstand van elkaar.
Bij gezondheidsklachten die passen bij Covid-19 blijft u natuurlijk thuis. Het is prettig wanneer u zich dan even afmeldt.

Donderdag 17 november bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

Namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.
Erik de Jong
E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.