FindMyApps erkend als bijzonder innovatief onderzoek – Zij hebben daarbij uw hulp hard nodig!

Kent u iemand met dementie die thuis woont en FindMyApps misschien leuk zou vinden?

Het FindMyApps onderzoek richt zich op het FindMyApps-programma, dat mensen met beginnende dementie:
1. Leert een tablet te gebruiken
2. Helpt apps te kiezen die geschikt zijn voor hen

Met de tweede lockdown blijft het aan het begin van 2021 buitengewoon uitdagend voor thuiswonende mensen met dementie om (sociaal) actief te zijn. In deze context, wordt het belang van FindMyApps als een zinvol en innovatief onderzoeksproject dan ook steeds vaker erkend.
Zo ontving het project onlangs the Aging & Later Life innovatieprijs van het Amsterdam Public Health Research Institute. De samenwerking met andere universitair medische centra leidde tot een nieuwe samenwerking met UMC Groningen.

In de tweede helft van 2020 werden een factsheet en twee artikelen gepubliceerd over de pilotstudie naar FindMyApps en binnenkort volgt het eerste artikel over de opzet van de definitieve studie naar de effectiviteit en kosteneffectiviteit van het FindMyApps programma. Lees hieronder meer over wat het project tot nu toe heeft opgeleverd.
Inmiddels hebben zij in de definitieve effectstudie al met veel plezier, met zestig mensen met dementie en mantelzorgers samengewerkt. De onderzoekers zijn alle mensen die tot nog toe hebben deelgenomen, of nog deelnemen, heel erg dankbaar hiervoor! Zij maken het onderzoek naar FindMyApps mogelijk.

Het komende jaar zullen zij de FindMyApps verder landelijk opschalen. In 2021 willen zij maar liefst 200 mensen door heel Nederland betrekken. Maar zij kunnen dat natuurlijk niet alleen. Zij hebben daarbij uw hulp hard nodig!
Kent u iemand met dementie die thuis woont en FindMyApps misschien leuk zou vinden? Breng hem of haar dan in contact met hen! Daarna zorgen zij voor de rest: informeren, tablettraining, zo nodig tussentijdse hulp, en na verloop van tijd natuurlijk bespreken van de ervaringen.

Met de volgende links kunt u mensen wijzen op:
Het filmpje over FindMyApps: https://youtu.be/jBSb6uAJGK8
De brochure voor potentiële deelnemers: https://findmyapps.onderzoek.io/
U kunt mensen ook adviseren om contact met de uitvoerende onderzoeker David Neal op te nemen: d.n.neal@amsterdamumc.nl of 020-788 4512

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.