Gedragsgenerator biedt scholing voor ons bij gedrag bij mensen met dementie en is in oktober 2018 ook uitgenodigd in Taiwan

Vijf jaar geleden heeft Gedragsgenerator als eerste in Nederland supermarktpersoneel getraind; deze lijst is gegroeid met o.a. tandartsen, theatermedewerkers, gemeentes etc.

De Gedragsgenerator (twee mensen die ervaring hebben in en vanuit de zorg en communicatie): “Vaak ervaren mensen gedrag bij dementie als ingewikkeld. Door kennis en ervaringen te delen en te experimenteren met gedrag ontstaan nieuwe inzichten over hoe je kunt handelen in concrete situaties. Welk gedrag wil je bereiken? Wat zeg je dan, hoe sta je erbij, wat doe je wel en wat doe je niet? Door uitwisseling kun je deze kennis verder ontwikkelen en benutten. Gedragsgenerator probeert dit op een creatieve manier op te wekken voor een breed publiek. Gedragsgenerator helpt mee in het zoekproces, maar mensen dragen zelf de sleutel tot verandering. Als je je focus legt op betrokkenheid en op alle talenten in de samenleving dan kom je ver. Onze ervaringen zijn positief”.
Hun werk trekt internationale belangstelling blijkt uit een uitnodiging om te te spreken op een internationale conferentie in the Veterans General Hospital van Kaohsiung in Taiwan. Ina Holtrop en Wycher van den Bremen (samen Gedragsgenerator) verzorgen eveneens een aantal interactieve workshops. Kaohsiung is met 2,7 miljoen inwoners de tweede stad van Taiwan.
In Taiwan neemt de laatste jaren, zoals dat in Nederland al eerder het geval was, het aantal ouderen met dementie toe. Taiwan heeft een relatief jonge bevolking en daardoor nog weinig ervaring met dementerende ouderen.
Meer informatie http://www.gedragsgenerator.nl/ en op facebook https://www.facebook.com/Gedragsgenerator/

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.