Gemeente Delfzijl zet in op meer groepsactiviteiten voor ouderen

Op donderdag 11 april 2019 ondertekende wethouder Meindert Joostens een overeenkomst met de zorgorganisaties Noorderzorg en De Hoven. Daardoor kunnen nog meer oudere inwoners van de gemeente Delfzijl meedoen aan allerlei activiteiten. Momenteel zijn er twee groepen oudere inwoners die hieraan meedoen. Dit kan nu uitgebreid worden tot zes.
Groepsactiviteiten zorgen voor sociale contacten. Het is een manier om onder de mensen te komen en anderen te treffen buiten het eigen (kleine) netwerk om. Het zorgt er ook voor dat mensen langer thuis kunnen wonen. Op dat succes willen de drie partijen voortbouwen.

Elkaar ontmoeten staat voorop

Foto © Vlaamse Ouderenraad | Sien Verstraeten

Voor de inwoners die meedoen aan deze vorm van dagbesteding staat het elkaar ontmoeten voorop. Zij bepalen gezamenlijk hoe het programma eruit ziet. Het varieert van creatieve activiteiten tot het doen van spelletjes. Ook kunnen ze samen een maaltijd gebruiken. Wethouder Joostens is blij dat het aantal groepen uitgebreid wordt. ‘Dit is een van de manieren waarop we oudere inwoners willen stimuleren actief te blijven. Noorderzorg en De Hoven gaan samen met Stichting Welzijn en Dienstverlening voor deze mensen activiteiten organiseren. Deelnemers worden daarbij niet alleen ondersteund door professionals, maar ook door vrijwilligers en liefst ook door mensen uit hun eigen omgeving. Ik hoop dat dankzij deze uitbreiding nog veel meer inwoners elkaar gaan ontmoeten.’
Ook Noorderzorg en De Hoven zijn enthousiast over de nieuwe dagbesteding. Zoals een van de bewoonsters zei: ‘Mensen uit de buurt blijven treffen, dan leef je op.’

Aanmelden
De activiteiten zijn bedoeld voor inwoners die geen of weinig contacten hebben en die (nog) geen indicatie krijgen voor een andere groepsactiviteit.

De activiteit is niet alleen geschikt voor inwoners die het leuk vinden anderen te ontmoeten, maar ook voor inwoners die deel willen uitmaken van een groep maar dit niet goed kunnen organiseren vanwege een (fysieke) beperking of omdat zij intensief voor iemand zorgen of hebben gezorgd.

Aanmelden kan via Stichting Welzijn en Dienstverlening, telefoonnummer (0596) 65 07 87.

Vrijwilligers gezocht
Voor de begeleiding van deze activiteit is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Aanmelden kan via Stichting Welzijn en Dienstverlening, mevrouw K. Leertouwer, telefoonnummer (0596) 65 07 87.
(Bron – Gemeente Delfzijl 11 april 2019)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.