Onderzoek naar thema’s die momenteel spelen onder ouderen en wat zij zelf vinden nodig te hebben om gezond en gelukkig ouder te worden. Digitaal Ouderenpanel van het Zorg Innovatie Forum.

Wie weet het beste wat ouderen nodig hebben om op een plezierige manier zelfstandig te blijven wonen? Of over welke thema’s ouderen graag mee willen praten? Dat zijn natuurlijk de ouderen zelf!
Voor dit onderzoek is het Digitale Ouderenpanel opzoek naar ouderen vanaf 65 jaar, woonachtig in Friesland, Groningen, Drenthe of Overijssel. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van een masterscriptie voor de Rijksuniversiteit Groningen, in opdracht van het Zorg Innovatie Forum. Het panel hoopt met het digitaal Ouderen Platform nog veel meer ouderen te bereiken die wonen in Noord-Nederland. Zij willen graag van zoveel mogelijk ouderen zelf horen wat zij belangrijk vinden bij het ouder worden, wat ze nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen en wat zou kunnen worden verbeterd.

In het kader van een onderzoek onderzoekt Anouk Rengelink welke thema’s ouderen belangrijk vinden omtrent gezond en gelukkig ouder worden. Daarnaast wordt onderzocht hoe ouderen het best bereikt kunnen worden voor deelname aan het digitaal Ouderenpanel.
Het betreft een kwantitatief onderzoek, waarbij ouderen middels een digitale vragenlijst benaderd worden. In deze vragenlijst kunnen zij aangeven welke thema’s zij belangrijk vinden in het kader van gezond en gelukkig oud worden. Denk hierbij aan thema’s als vervoer, mobiliteit, wonen, voeding, maar ook goede zorg op de juiste plek.
Het is van belang om de stem van zoveel mogelijk ouderen te horen, om echt een verschil te kunnen maken voor de toekomst. Uw reacties verwerken zij en bespreken zij met de ouderendelegaties, met professionals en beleidsmakers lokaal, maar ook op landelijk niveau.
De link naar de digitale vragenlijst:
https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0CmMuLb2HltlPb7

Voor meer informatie kunt u de website van het Zorg Innovatie Forum raadplegen https://www.zorginnovatieforum.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.