Gemeente Groningen op weg naar Groningen Dementievriendelijk

In het Uitvoeringsprogramma Ouder en Wijzer, onderdeel van de Sociale Basis, heeft de Gemeente Groningen stappen gezet om als gemeente samen mét ouderen én maatschappelijke organisaties een beweging op gang te brengen om ouderen zo lang mogelijk gezond, vitaal en op een prettige manier in de samenleving mee te laten doen. Als onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Ouder en Wijzer gaat de Gemeente Groningen samen met netwerkpartners en een vertegenwoordiging van de Adviesgroep Mantelzorg gekomen tot de Aanpak Groningen Dementievriendelijk. Dit bouwt voort op het Behoeftenonderzoek onder thuiswonende mensen met dementie (2022) en de rapportage Versterking aanbod dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie in de gemeente Groningen (2023).

Citaat

Meedoen en ertoe doen vinden mensen met dementie belangrijk. Daarnaast willen de meeste mensen met dementie die thuis wonen, graag bezig zijn met fysieke activiteiten en bewegen, sociale, creatieve en culturele activiteiten en erop uitgaan. Dit doen ze het liefst met anderen, met mensen mét en zonder dementie.

Lees meer in  Aanpak Groningen Dementievriendelijk – maart 2024  die op 3 april 2024 naar de leden van de gemeenteraad is verzonden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.