Gespreksgroep Omgaan met dementie in Het Hogeland – BMWE-gemeenten

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland en de stichting De Hoven organiseren voor inwoners van de gemeenten Bedum, Eemsmond, Winsum en De Marne een gespreksgroep voor partners, familieleden en andere direct betrokkenen bij mensen met dementie. De gespreksgroep start op woensdag 3 oktober 2018 en bestaat uit 5 bijeenkomsten (van 19.30 uur tot 21.30 uur) in de Twaalf Hoven in Winsum.

Intensieve en langdurige zorg

Ongeveer 70% van mensen met dementie woont thuis en doet een beroep op zijn of haar naaste: de mantelzorger. Zorgen voor iemand met dementie is vaak zeer intensief en kan lang duren. De ervaring heeft geleerd dat de mantelzorger de zorg zolang mogelijk wil volhouden. Om de mantelzorgers daarbij te ondersteunen wordt de gespreksgroep “Omgaan met dementie” georganiseerd.

Diverse thema’s
Tijdens de bijeenkomsten worden diverse thema’s behandeld. Denk aan informatie over het ziektebeeld, het gedrag en veranderende relaties, (dagelijkse) activiteiten voor en met mensen met dementie, mogelijkheden voor hulp en steun en er is ruimte om je eigen wensen en behoeften aan te geven. Praten over de situatie met andere mensen die hetzelfde meemaken geeft herkenning en erkenning. Meer weten over dementie geeft vaak een zekerder gevoel. Het geven van praktische tips aan elkaar wordt als een grote steun ervaren.

De gespreksgroep wordt geleid door Koos Pettinga, hoofd zorg bij De Twaalf Hoven en Monica Blom, coördinator Steunpunt Mantelzorg Hogeland. Ook zal een psycholoog van de Twaalf Hoven tijdens één van de bijeenkomsten deelnemen aan het gesprek. Deelname aan de gespreksgroep is gratis (alleen een bijdrage voor koffie en thee).
Aanmelden kan tot 24 september 2018 bij Monica Blom van het steunpunt Mantelzorg Hogeland.

INLICHTINGEN EN AANMELDING
Steunpunt Mantelzorg Hogeland
M 06 488 74 339
E m.blom@mensenwerkhogeland.nl
per telefoon: 06 488 74 339
Per mail onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.