Gratis mondneusmaskers bij je apotheek voor mantelzorgers bij verhoogd risico in de regio

Je kon met een recept van de huisarts of GGD-arts al beschermingsmiddelen bij de apotheek krijgen bij verdenking op besmetting met corona of bij besmetting. Nu kun je ook mondneusmaskers krijgen voor mantelzorgers bij een verhoogd risico op besmetting in jouw regio.

Is er een verhoogd risico op besmetting in jouw regio? Dan kunnen jij, je zorgverleners en mantelzorgers tot 1 juli 2021 gratis mondneusmaskers krijgen via de apotheek. Je vindt het risiconiveau van besmetting in jouw regio op de website van de rijksoverheid op https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/veiligheidsregio

Voorkomen van besmetting bij hoog risico: afhalen bij apotheek – Hoe werkt het?
Je mantelzorgers kunnen bij de apotheek mondneusmaskers halen als zij zorg geven in een gebied met risiconiveau ‘ernstig’ (dit is niveau 3 op het coronadashboard). De apotheek kan vragen stellen over deze zorg. Je mantelzorgers moeten wel vaak en veel zorg geven. Het gaat bijvoorbeeld niet om iemand die een uurtje komt helpen.
Jij en/of je zorgverlener(s) kunnen mondneusmaskers bij de apotheek afhalen als je in een gebied woont met risiconiveau ‘zorgelijk’ ( dit is niveau 2 op het coronadashboard). De apotheek kan je vragen naar de zorgovereenkomst met je zorgverlener. Je kunt ook je toekenningsbeschikking laten zien. Het is niet de bedoeling dat de apotheker dit uitgebreid gaat lezen of kopiëren. Het laten zien is voldoende.
Er zit wel een maximum aan wat je per maand kunt krijgen. Dit zijn 2 pakketten (50 stuks per pakket) per persoon per maand.

Bij (mogelijke) besmetting: afhalen bij apotheek (op recept)
Heb je coronaklachten, wacht je op een test of op de uitslag van de test? Dan kun je een recept voor een korte termijn-pakket met persoonlijke beschermingsmiddelen aanvragen bij de huisarts of GGD-arts. Dit pakket is gratis en kun je laten ophalen of laten brengen door je apotheek.
Ben je positief getest? Dan krijg je van je huisarts een recept voor een lange termijn-pakket. Deze is ook gratis en laat je ook ophalen bij je apotheek of laat je thuisbezorgen.

Meer weten?
Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid en kijk dan bij Persoonlijke beschermingsmiddelen voor mantelzorgers en pgb-gefinancierde zorgverleners op de website van de overheid op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/beschermingsmiddelen
Bron en informatie Per Saldo (24 maart 2021) op https://www.pgb.nl/gratis-mondneusmaskers-bij-je-apotheek-voor-jou-je-zorgverleners-en-mantelzorgers

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.