Groningen – Vrolijk Verslijten houdt ouderen in contact met samenleving

Ouderdom komt met gebreken. Maar als het aan ‘Vrolijk Verslijten’ ligt, gebeurt dit met behoud van kracht en zelfredzaamheid.

Vrolijk Verslijten is een platform van organisaties in De Wijert dat ervoor wil zorgen dat thuiswonende ouderen contact blijven houden met de samenleving. Een initiatief van bevlogen hulpverleners, dat inmiddels kan rekenen op een netwerk in de wijk.

Vrolijk Verslijten wil iets doen voor ouderen, maar zonder eindeloos vergaderen en zonder draaiboeken. Studenten van de Hanzehogeschool inventariseerden bij ouderen zelf wat zij graag willen. Langer thuis wonen was een grote wens. Maar ook: samen eten, en dan vooral op zondag, een notoire ‘alleendag’. De eerste activiteit was een technologiedag, waarbij ouderen kennis konden maken met, onder andere, Lea de Zorgrobot en Zora de Robot. Deze technische ‘zorg-gadgets’ die ouderen kunnen helpen bij allerlei ongemakken, zijn binnenkort verkrijgbaar bij de Slimotheek, die via het hulpmiddelen uitleenpunt betrokken is bij Vrolijk Verslijten.

Op 19 maart 2020, in de week van Welzijn en Geluk, organiseren leerlingen van deze scholen activiteiten voor ouderen, zoals een high tea en een beauty verwenmiddag.  “We willen ervoor zorgen dat mensen naar elkaar omkijken. En de afstand tussen mensen verkleinen. Gewoon, door praktische samenwerking”.

Lees meer in Groningen – Vrolijk Verslijten houdt ouderen in contact met samenleving

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.