24 april 2020 – Groningen – Regiotafel Groningen – Cultuur-sensitieve zorg voor (migranten) ouderen

Zoals u weet is het voor ouderen met een migratieachtergrond, zoals ook de repatrianten uit voormalige Nederlands-Indië, lastig om goede zorg en ondersteuning op oudere leeftijd te vinden. Stichting Pelita helpt sinds 2018 deze ouderen uit Nederlands-Indië met een ‘Brug naar Zorg’ door context gebonden en cultuur sensitieve cliëntondersteuning WMO; hiervan hebben in Noord-Nederland al meer dan 140 ouderen gebruik gemaakt.

 

Over de cultuur-sensitieve zorg voor ouderen willen we op 24 april a.s. met elkaar in gesprek gaan, met Indische en Molukse ouderen, maar ook met andere migranten en migrantenorganisaties zoals Alzheimer Indonesia Nederland en een praktijkervaring bij toenemende dementie van een Turkse immigrante over de ervaringen met het Nederlandse zorgstelsel  Zo hopen we van elkaar te leren en de cultuur-sensitieve zorg voor de ouderen, en hun mantelzorgers, te optimaliseren.

 

Informatie en aanmelden
Ouderen kunnen zich gratis aanmelden voor deze bijeenkomst via info@andersoud.nl . Vermeld in het bericht uw naam. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en de locatie waar de bijeenkomst plaatsvindt. Meer info op https://www.andersoud2030.nl/agenda/vooraankondiging—regiotafel-groningen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.