Het Boekje Een goed leven met dementie – Tips voor mensen met dementie en mantelzorgers en zorgverleners

Mensen met dementie willen graag vitaal blijven en meedoen in de samenleving. Over het algemeen kan dat ook, met een aanpassing of met ondersteuning. Met het boekje ‘Een goed leven met dementie?!’ willen we mantelzorgers en mensen met dementie inspireren met mogelijkheden. Het boekje staat vol met tips en verhalen voor en van mensen met dementie, hun mantelzorgers en zorgverleners.

De belangrijkste boodschap van het boekje is: ‘Denk in persoonlijke wensen en kansen.’ De aandacht is vaak gericht op wat er niet kan in plaats van op mogelijkheden en dat zorgt ervoor dat er vaak standaardoplossingen gevonden worden. Wat wil iemand met dementie echt? En hoe kom je daar achter? Dat leest u in ‘Een goed leven met dementie?!’.

Het boekje is een uitgave van Vilans en Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Het boekje is gemaakt in het project Kennis laten stromen waarin we wetenschappelijk onderzoek vertalen naar praktische handvaten. De tips en verhalen in dit boekje komen uit het project VitaDem van Hogeschool Rotterdam: vitaal blijven en meedoen voor mensen met dementie en mantelzorgers. Bron Vilans – 17 september 2018. Informatie en meer verhalen en video’s op https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/dementie/verhalen-van-mensen-zelf/ en https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/mantelzorg-ondersteuning-mantelzorgers/verhalen-van-mantelzorgers/ waar u het boekje en andere boekjes kunt downloaden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.