Hoe kijken we in onze maatschappij tegen ouderen aan? Zijn we tevreden met dit beeld? – Regiotafel Anders Oud 2030 Groningen – 28 juni 2019

Thema – De Kracht van Verbinding – Inspiratie voor jong en oud.
Hoe wilt u als oudere worden gezien? Wat is uw ideale beeld? Wat zeggen jongeren in uw omgeving over u? Als dit niet is wat u graag wilt, wat kunt u dan zelf en wat kunnen we samen doen om dit beeld in overeenstemming te brengen met uw wensen?

Allemaal vragen die we ons kunnen stellen als we ouder worden. Of die we met andere ouderen, professionals en beleidmakers, maar ook met jongeren kunnen bespreken. Het gegeven dat we na onze zestigste verjaardag met een beetje geluk nog minstens 25 jaar te gaan hebben, maakt het noodzakelijk dat we nadenken over een nieuwe invulling van deze tijd en daar een plan voor moeten maken.

Wat dit betekent kan voor iedereen anders zijn. Lees meer in het Advies Raad van Ouderen over campagne herwaardering ouderen – 31 januari 2019  en het artikel in de Correspondent Iedereen wil oud worden maar niemand wil het zijn

Uitwisseling met generatiegenoten, maar ook met jongeren levert mogelijk nieuwe gezichtspunten en kansen op. Mogelijk gaan we als verschillende generaties anders en positiever naar elkaar kijken en elkaar op een wederkerige manier inspireren en samenwerken. Ideeën verzamelen is een eerste stap maar waar het om gaat, is dat er ook concrete uitwerkingen komen en zichtbare veranderingen in de beeldvorming over ouderen in de samenleving. Laten we hiermee starten tijdens deze regiotafel. De opbrengst wordt gebundeld als materiaal voor een vervolg want er is op dit punt nog veel werk aan de winkel.

Programma
1.  Raad van Ouderen – Campagne herwaardering Ouderen – Geesje Nijhof (Ouderendelegatie Friesland/Groningen van de Raad van Ouderen)
2.  Beeldvorming – Verhalenverteller Albert Lock
3.  Noorderpoort studenten zorg en welzijn vertellen over hun ervaringen met het begeleiden en voorlichten van ouderen. De studenten begeleiden ouderen in het gebruik van technologie.
4.  Medewerkers en cliënt van een zorgorganisatie: Samenwerken van oud en jong in de praktijk.
5.  Grijpskerk Verbonden: een groep vrijwilligers geeft invulling aan dorpsloket voor de inwoners – mw. G. Venema en mw. H. Tjabbrenga.
6.  Oud geleerd, Jong gedaan – Anne Goaitske Breteler
7.  Aan de hand van een aantal vragen gaan kleine groepen aan de slag.

Tijd, locatie, informatie en aanmelding
Vrijdag 28 juni 2019 – 13:00-15:00 uur.
Locatie: wordt nog bekend gemaakt bij of na aanmelding
Meer informatie en aanmelden – U kunt zich voor deze regiotafel aanmelden tot uiterlijk maandag 24 juni 2019 bij het ZIF (Zorginnovatieforum) – Nanuschka Csonka info@zorginnovatieforum.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.