Hoe kunnen we eenzaamheid onder ouderen verminderen? Denk mee met Zorgbelang Groningen.

Eenzaamheid en sociaal isolement komen veel voor onder ouderen. Toch zijn er tal van initiatieven in onze provincie die kunnen helpen om op een laagdrempelige manier anderen te ontmoeten, contacten op te bouwen en samen activiteiten te ondernemen die voor ieder persoonlijk betekenisvol zijn.

De PG-Carrousel, een pop-up platform voor bestaande initiatieven
Zorgbelang Groningen wil dat meer inwoners in de provincie kennis kunnen nemen van deze initiatieven. Hiervoor hebben zij het idee: de ‘PG-Carrousel’, een pop-up platform dat zij op verschillende plekken kunnen organiseren en waar initiatieven zich kunnen presenteren. PG staat voor Positieve Gezondheid. Want het uitgangspunt van hun idee zijn de senioren zelf, hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt.

Voor en door senioren!
Sluit hun idee aan bij waar ouderen behoefte aan hebben? Dat willen zij graag weten. Zij zijn dan ook op zoek naar actieve senioren die meer willen weten over het begrip Positieve Gezondheid en mee willen helpen de PG-Carrousel handen en voeten te geven. Ook minder eenzaamheid onder ouderen bereiken zij volgens hen alleen samen met de mensen om wie het gaat!

Denk en doe mee!
Geïnteresseerd? Meer informatie over Zorgbelang Groningen en hun initiatief op https://www.zorgbelang-groningen.nl/pg-carrousel .

Je kunt contact opnemen met Carin van de Wal via c.vandewal@zorgbelang-groningen.nl of telefoon 06 36195458. Je bent van harte welkom!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.