Publiekscampagne ‘De Waarde van Ouder Worden’ 

Een initiatief (9 november 2020) vanuit het ministerie van VWS in samenwerking met de Raad van Ouderen.

Ouder worden is waardevol; voor onszelf, onze buren, ouders en vrienden. Over tien jaar telt Nederland ruim 2 miljoen mensen van 75 jaar of ouder. En dat zijn 600.000 ouderen meer dan vandaag.
Nooit eerder hebben we zoveel 75-plussers in Nederland gehad. Zoveel levenservaring is waardevol én levert uitdagingen op. Daarom moeten we daarover nadenken met de hele samenleving. Zo zorgen we er samen voor dat ouder worden ook in de toekomst van grote waarde blijft.

In een toolkit op https://dewaardevanouderworden.pr.co/media_kits/ vind je materialen over de campagne De Waarde van Ouder. Deze wordt aangevuld en wordt ook op de website https://www.dewaardevanouderworden.nl/ geplaatst.

De waarde van ouder worden
Een groot deel van de ouderen draagt op een waardevolle manier bij aan de maatschappij.

Vanuit hun kennis, kunde en ervaring. In de vorm van een actieve bijdrage (betaald werk of vrijwilligerswerk etc.) en anderzijds op een betekenisvolle sociale manier (bijvoorbeeld een hobby- of sportclub met een groep vrienden).

Er zit veel maatschappelijk potentieel in deze groep ouderen. Waar we op individueel, collectief en maatschappelijk niveau de vruchten van plukken. Door dit te herkennen, erkennen en omarmen, werken we aan een inclusieve samenleving.

Wat is de waarde van ouder worden voor jou?
Meer levensjaren? Dat brengt veel voordelen met zich mee.

Misschien ervaar je minder stress, of heb je eindelijk de kans om meer tijd te besteden aan je favoriete hobby. Wat is voor jou de waarde van ouder worden?

Laat inspireren door de verhalen en video’s van anderen op de website  https://www.dewaardevanouderworden.nl/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.