Ideeën prijsvraag – Verkeersbord – LET OP – overstekende mensen met dementie

Heeft u dat ook wel eens dat u denkt alweer een verkeersbord? Denkt u bij een inclusieve wijk aan een wijk waar iedereen leeft en zich gemakkelijk voelt, ook in het verkeer? Ook verkeersveilig dus.
Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen op pad’.
Een mooie gelegenheid om samen elkaar te ontmoeten en te ervaren dat mensen met dementie in de eerste plaats mens zijn.
Wat vindt u ervan om met verkeersborden in de wijken aan te geven dat er mensen met dementie wonen die zich mogelijk niet altijd bewust zijn van auto’s, scooters, fietsers e.d.? Kunnen we van de automobilisten verwachten dat zij oplettend zijn of moeten we voor elke doelgroep van “overstekend wild tot mensen met dementie” een verkeersbord maken?
In de maand september WAD (wereld alzheimer dag). Daarom deze ideeënprijsvraag.

Het hoe en wat met de ideeënprijsvraag
1.Ontwerp een verkeersbord waarop duidelijk staat dat er mensen met dementie in de wijk wandelen of de weg oversteken (kortom deelnemen aan het verkeer). Automobilisten moeten in één opslag wat de bedoeling is. Als inspiratie enkele voorbeelden.
Stuur een afbeelding (foto JPEG) in met eventueel een korte toelichting met uw naam en mailaccount.
2.Of geef in maximaal 20 à 25 woorden aan dat u vindt dat een dergelijk verkeersbord niet nodig is. Bijvoorbeeld automobilisten behoren sowieso al goed op te letten; een bord met “dementie” werkt stigmatiserend. U kunt dat doen door met “Ik vind het niet nodig omdat ……..”
Stuur deze tekst in met uw naam en mailaccount.
Opsturen naar info@mensenmetdementiegroningen.nl o.v.v. verkeersbord mensen met dementie en vergeet niet uw naam en mailaccount. Insturen voor 15 oktober 2022.

Beoordeling, waardering voor deelname en vervolg
Onder de inzenders verloot ik 5 boeken met als onderwerp ouderen en mensen met dementie. Ook neem ik de reacties op in de nieuwsbrief MensenMetDementieGroningen met links naar LinkedIn, Twitter en FaceBook. Verder zal ik de reacties sturen naar de landelijke overheid met het verzoek na te gaan of er een verkeersbord kan komen (als uit de reacties blijkt dat een verkeersbord in de behoefte voorziet).
Eelke Wiersma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.