Dag van de Mantelzorg in Groningen op 8 september 2022 – entertainment en ontspanning voor mantelzorgers

Dit jaar wordt de feestelijke avond van de ‘Dag van de Mantelzorg’ in Groningen vervroegd naar donderdag 8 september. Het wordt een avond vol entertainment en ontspanning voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Groningen. Normaliter vindt de feestelijke avond plaats op de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert rond deze dag (10 nov.) nog een leuke buurt- en wijkgerichte activiteit.
Kom jij in je werk of omgeving mantelzorgers tegen die nog niet bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg?
Zij kunnen zich inschrijven via https://www.humanitas.nl/groningen/steunpuntmantelzorg/ of telefonisch via: 050 312 60 00. De mantelzorger ontvangt dan de uitnodiging voor de feestavond, de mantelzorgwaarderingskaart en informatie over bijeenkomsten, cursussen en ondersteuning.

Wanneer ben je mantelzorger?
Mantelzorger ben je als je langdurig (langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week) en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Een mantelzorger geeft zorg omdat zij/hij een persoonlijke band heeft met degene voor wie zij/hij zorgt.

Wat doet het Steunpunt Mantelzorg Groningen?

Beroepskrachten en vrijwilligers bieden verschillende vormen van ondersteuning. Ze bieden een luisterend oor en zoeken samen met je naar oplossingen voor problemen. Ook kan een vrijwilliger de mantelzorger tijdelijk vervangen waardoor deze even wat tijd heeft voor zichzelf. In het menu links vind je alles op een rij.Humanitas Jonge Mantelzorgers (JMZ) ondersteunt kinderen en jongeren (van 8 tot 24 jaar) die zorgen voor een familielid dat langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is.

Meer info op https://www.humanitas.nl/groningen/steunpuntmantelzorg 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.