Interactieve lezing –  Langer mentaal fit blijven door iets nieuws te leren – 20 april 2023 Biblionet Veendam

Heb je je weleens afgevraagd hoe je ervoor zorgt dat jouw brein fit blijft?

Het lijkt belangrijk voor de gezondheid van ons brein om onze hersenen uit te blijven dagen, bijvoorbeeld door iets nieuws te leren. Er wordt vaak gezegd dat iets nieuws leren op latere leeftijd moeilijker is dan wanneer je jong bent, maar je bent nooit te oud om te leren!

Taalwetenschapper en promovenda Floor van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen vertelt in deze interactieve lezing hoe het leren van nieuwe dingen de weerbaarheid van ons brein kan vergroten. Floor onderzoekt wat voor invloed het leren van iets nieuws heeft op het denkvermogen en welzijn van 65-plussers.

Tijdens de lezing ontdek je welke activiteiten je zelf kunt ondernemen om je brein gezond te houden. Zo wordt er bijvoorbeeld stilgestaan bij de positieve effecten van het spreken en leren van meerdere (streek)talen op ons brein. Ook kom je erachter hoe (het maken van) muziek of het volgen van lezingen het denkvermogen en de stemming kan bevorderen.

Er zal genoeg ruimte zijn voor het stellen van vragen. Floor voert het onderzoek uit samen met promovendus Jelle Brouwer onder leiding van professor Merel Keijzer.

De lezing is gratis, met een bijdrage van 50 cent voor koffie/thee.

Datum en tijd – Donderdag 20 april 19.00 – 20.00 uur

 Aanmelding noodzakelijk. Dit kan via de agenda op de website van bibliotheek Veendam of via het informatiepunt in de bibliotheek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.