Informatiemarkt en panel geeft impuls aan dementievriendelijk Stadskanaal – Juni 2018

Op 28 juni 2018 organiseerde Welstad samen met het Netwerk Dementie Groningen (Alzheimer Nederland afdeling Groningen was betrokken als adviseur bij de opzet) een informatiemarkt voor dementie voor alle inwoners van de gemeente en omgeving. Op een informatiemarkt – ook het Alzheimer Café en Alzheimer Nederland afdeling Groningen waren aanwezig – lieten de aanbieders, zoals een notaris, stichting mentorschap, diverse zorgaanbieders en welzijnsorganisaties, zien wat zij kunnen bieden.

Een 250 mensen (mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionals, gemeenteraadsleden en andere inwoners) herkenden de indrukwekkende beelden van mensen met dementie en hun mantelzorgers in de film “Mijn hoofd in jouw handen”.

In de het panel werd benadrukt hoe belangrijk het is vroegtijdig te signaleren en ook tijdig een beroep te doen op een casemanager dementie. Ook is duidelijk dat het niet alleen de verantwoordelijkheid van de gemeente is, maar van ieder in Stadskanaal, om de gemeente dementievriendelijk te krijgen. Een werkgroep gaat hier mee aan de slag.
Een poster zorgde er mede voor dat er een hoge opkomst was. Zie de Poster Symposium dementievriendelijk Stadskanaal 2017 .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.