Kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met dementie in de Provincie Groningen

De grote verpleeghuisorganisaties zijn voldoende bekend. De kleinschalige woonvoorzieningen minder en hebben vrijwel geen pr-budget. Daarom in de nieuwsbrief een overzicht. Ook elke keer een vorm van wonen in de rubriek “Kleinschalig wonen uitgelicht”.
Het is wonen met 24-uurszorg met vaak financiering van de zorg en ondersteuning uit het PGB (persoonsgebonden budget) waarbij de woonruimte inclusief verblijfskosten gehuurd wordt (de kosten verschillen sterk per organisatie). Hierna een korte beschrijving met de links naar de website.

Groningen en Winschoten
Waardig Wonenhttp://www.waardigwonen.nl
Elk huis van Waardig Wonen biedt woonruimte aan 5 à 6 mensen met dementie met 24-uur zorg en begeleiding zodat er een groot deel van de dag 2 medewerkers aanwezig zijn. De woningen staan ook gewoon net als andere woningen in een straat in een dorp of wijk.

Groningen en Almelo
Residentie Buitenzorg – https://residentiebuitenzorg.nl
cultuurspecifieke verpleeghuiszorg, thuiszorg en dagbesteding aan ouderen met Indische afkomst of ouderen die zich daar verwant mee voelen. In Groningen bieden wij 24 uur zorg aan 10 mensen met een intensieve zorgvraag.. Door de kleinschaligheid en de aandacht voor de cultuur voelen de bewoners zich vertrouwt en thuis.

Groningen
Het Buytenhuishttps://www.hetbuytenhuis.nl
Het Buytenhuis voor 15 mensen met dementie is een kleinschalige vorm van wonen met zorg voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen maar zich wel ergens thuis willen voelen.

Paterswolde
Goedemorgenhttps://www.goedemorgen.nl
Goedemorgen voor 19 mensen met dementie is opgericht vanuit de overtuiging dat de zorg voor ouderen met dementie anders kan en beter moet.

Warffum
Het Groen Gasthuishttps://www.hetgroengasthuis.nl
Het Groen Gasthuis biedt woonruimte aan 16 bewoners met dementie en geheugenproblemen.

Noordbroek
De Lijwieksteehttps://www.lijwiekstee.nl
Een zorgboerderij voor diverse mensen met ook wonen met 24-uurszorg voor 10 mensen met dementie.

Musselkanaal en Valthermond
De Prinshoevehttps://deprinshoeve.nl
De Prinshoeve biedt aan 11 resp. 18 mensen een integraal concept van wonen, welzijn en zorg; ouderen met dementie en/of ouderen met een lichamelijke beperking.

Musselkanaal
Balanszorghttps://www.balanszorg.nl
Aan de Jan Kortstraat in Musselkanaal bieden zij in 30 woningen, wonen in combinatie met zorg, dit meestal op een WLZ-indicatie die ook omgezet kan worden in een PGB.

Onstwedde
Zorghuis Samenhttps://zorghuis-samen.nl
Zorghuis Samen is een kleinschalige zorgvoorziening voor ouderen met diverse ouderdomsproblematieken, waar dagbeleving, logeerzorg, overbruggingszorg en wonen met zorg geboden wordt. Er zijn 9 woonplekken.

Oude Pekela
Ora et Labora http://www.ora-et-labora.nl
Ora et Labora is een woonzorgvoorziening voor 11 ouderen die een thuis biedt in een veilige en comfortabele omgeving.

versie 26 september 2023

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.