Landelijke actiedag “Samen staan we sterk” voor de ouderenzorg op 5 september 2023 – HART voor de ouderenzorg

De landelijke actiedag gaat over de toekomst van de ouderenzorg. Honderden ouderenzorgorganisaties in Nederland maken zich HART voor de ouderenzorg. De afgelopen weken is er in de pers al volop aandacht besteed aan de zorgelijke situatie van de ouderenzorg in Nederland. De toekomst van de ouderenzorg is zorgelijk en gaat ons allemaal aan!

Er is vanaf 2024 minder geld voor zorg, minder geld voor vastgoed en er komt niet op tijd compensatie voor het extra salaris dat de medewerkers door de nieuwe cao gaan ontvangen. Er zijn organisaties waar het volgend jaar gaat om een verschil ten opzichte van dit jaar van 4 miljoen euro of meer. En dat terwijl het aantal ouderen de komende jaren fors groeit en de arbeidsmarkt steeds krapper wordt.

Samen naar Den Haag om actie te voeren. en wordt een duidelijke boodschap afgeven aan de Tweede Kamer dat de bezuinigingen van tafel moeten. Landelijk gaan de ouderenzorgorganisaties werken met een minimale bezetting, waarbij zij ook een beroep doen op familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Deze actie schetst namelijk het beeld van de toekomst van de ouderenzorg en hiermee willen zij nog meer kracht bijzetten aan de boodschap: geef de ouderenzorg zuurstof in plaats van het mes op de keel!

Dit kun jij doen om de ouderenzorg in Nederland te steunen:

✅ Teken de petitie op: https://petities.nl/petitions/geef-de-ouderenzorg-zuurstof-draai-de-kortingen-terug?locale=nl
✅ Kom naar Den Haag op 5 september: https://www.geefouderenzorgzuurstof.nl/actie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.