Startbijeenkomst dementievriendelijk Oldambt met het theater Dag Mama – Maart 2018

Op 12 maart 2018 de startconferentie “Oldambt dementie vriendelijk”. Gemeente Oldambt wordt de komende jaren een dementievriendelijke gemeente. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders eind 2017 besloten. In dat kader is op maandag 12 maart de officiële startbijeenkomst gehouden in de theaterzaal van Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

Wethouder Bard Boon en een vertegenwoordiging van Goud voor Elkaar in het Oldambt (een burgerinitiatiefgroep die wonen, zorg en voeding op een andere manier wil realiseren in Oost-Groningen) gaven aan het begin van de avond een korte inleiding. Alzheimer Nederland was aanwezig met een informatiestandje.

Na de startbijeenkomst speelde Oud worden met Zorg de indrukwekkende (gratis toegankelijke) voorstelling ‘Dag Mama’. Een ontroerende, interactieve theatervoorstelling voor mensen die werkzaam zijn in de zorg, professionele zorgverleners, familie, mantelzorgers en iedereen die met dementie te maken heeft.

Aanwezig waren meer dan 600 mensen. Binnen 4 uur was de voorstelling uitverkocht zodat er extra plaatsen werden gereserveerd. Een mooie startbijeenkomst die ongetwijfeld bij draagt om “dementie” en het “taboe” verder te bespreken en in beleid door te ontwikkelen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.