Moeder aan de lijn – intiem perspectief op mantelzorg – 1 en 8 en 16 oktober 2018

Moeder aan de lijn is een intiem perspectief op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten.
‘Dan moet je nu gewoon luisteren naar mij, ik moest ook altijd naar jou luisteren!’ Moeder weigert om op te staan terwijl Carin haar naar het ziekenhuis moet brengen. Na het zoveelste ‘nee’ verliest Carin haar geduld.
De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie hun verhouding?
Naast hun eigen gezin en drukke levens zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De verzuchting ‘Het is toch mijn moeder’ geeft aan hoe diep het verantwoordelijkheidsgevoel zit. En terwijl zij wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen hun moeders steeds meer grip op het leven.

Een film van Nelleke Koop
Nelleke Koop kijkt in de documentaire Moeder aan de lijn naar drie vrouwen die mantelzorgers zijn voor hun moeders. Hoe is de verhouding tussen de moeders en dochters als de rollen omgedraaid zijn? De documentaire laat zien wat niet in woorden uit te leggen valt, maar wat onderhuids zoveel invloed heeft.

Première op 1 oktober
Deze documentaire gaat op het Nederlands Film Festival in première op 1 oktober om 15:30 uur in Pathé Rembrandt (zaal 1) in Utrecht.

Op TV op 8 oktober 2018
Op 8 oktober om 21:00 uur is de documentaire ‘Moeder aan de lijn’ te zien op Human op NPO2. De documentaire van regisseur Nelleke Koop brengt scherp in beeld hoezeer mantelzorg een leven kan beheersen en wat voor impact dit op iemands leven heeft.

In Groningen op 16 oktober 2018
Om het onderwerp mantelzorg, en de overbelasting, voor de zorggevenden beter bespreekbaar te maken, worden in de maanden na de uitzending meet-ups over mantelzorg door heel het land georganiseerd. Ook In Groningen op dinsdag 16 oktober 2018 in Congrescentrum Hanze Plaza in Groningen
Lees meer op https://www.human.nl/moederaandelijn en voor de aanmelding in Groningen bij het Platform Hattinga Verschure https://sphv.nl/index.php?option=com_djevents&view=eventslist&Itemid=277

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.